Forţele de securitate din Myanmar au continuat miercuri să tragă cu gloanţe reale împotriva manifestanţilor, sfidând valul de proteste internaţionale. Junta pare mai hotărâtă ca oricând să reprime protestele după răsturnarea guvernului civil al lui Aung San Suu Kyi.

" Sunt peste 50 de morţi de la începutul loviturii de stat şi mai mulţi răniţi" a declarat Christine Schraner Burgener în cadrul unei videoconferinţe din Elveţia, unde locuieşte.

Citeste si: Ipoteză-șoc. Cei doi muncitori uciși la Onești ar fi fost torturați înainte de crimă

Cea mai sângeroasă zi de la izbucnirea revoltelor în Myanmar

Referitor la condiţiile puse de militari pentru o vizită a sa în Myanmar, vizită cerută de o lună de Naţiunile Unite, emisara ONU a spus că i s-a transmis că este binevenită, dar 'nu acum', întrucât trebuie ca militarii să rezolve în prealabil unele probleme.

Emisarul ONU a precizat că menţine contacte cu toate părţile în Myanmar, inclusiv cu armata, care i-a transmis că are în vedere alegeri într-un an.

Proces secret împotriva fostei președinte Aung San Suu Kyi 

Raportorul special al ONU pentru Myanmar, Tom Andrews, a emis la sfârșitul lunii februarie un avertisment, declarându-se îngrozit de riscul escaladării violenţei la trei săptămâni după lovitura de stat militară.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

În declaraţia sa, Tom Andrews a mai spus că "a primit informaţii că au fost trimişi soldaţi din zonele periferice în Yangon", capitala economică a ţării, unde se adună manifestanţii.

"În trecut, astfel de mişcări de trupe au precedat ucideri, dispariţii şi arestări în masă", a adăugat oficialul ONU.

"Sunt îngrozit la ideea că, ţinând cont de confluenţa acestor două mişcări, protestele masive planificate şi convergenţa trupelor, militarii ar putea fi pe punctul de a comite crime şi mai grave împotriva poporului din Myanmar".

Andrews a mai spus că a "auzit că un proces secret" intentat liderei Aung San Suu Kyi şi fostului preşedinte Win Myint a început la mijlocul lunii februarie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si