Atacurile Israelului împotriva Hezbollah au făcut luni 492 de morţi în Liban, dintre care 35 de copii, potrivit autorităţilor acestei ţări. În replică, Hezbollah a lansat noi atacuri cu rachetă în Israel, în noaptea de luni spre marți.

Citește și: VIDEO Exodul libanezilor după atacul masiv al Israelului

Premierul libanez Najib Mikati a denunţat "un plan de distrugere" a ţării sale, unde spitalele au fost plasate în alertă în sud şi est în faţa valului uriaș de răniţi.

Armata israeliană a anunţat luni seara că a lovit "peste 1.100 de ţinte" ale Hezbollah în ultimele 24 de ore în Liban, unde schimburile de focuri dintre armată şi mişcarea islamistă libaneză au crescut în intensitate în ultimele zile.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Sinistrații din Galați, afectați de inundații, au primit donații de la unii români: șosete uzate și lenjerie intimă purtată- wowbiz.ro

"Armata a lovit peste 1.100 de ţinte în Liban în ultimele 24 de ore", se arată într-un comunicat de la Tel Aviv.

Avertisment crunt: "Suntem aproape în pragul unui război total"

Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a avertizat luni că actualul conflict dintre Israel şi Hezbollahul libanez ameninţă să scufunde Orientul Mijlociu într-un "război total".

"Pot spune că suntem aproape în pragul unui război total", a declarat diplomatul european, care urma să participe în cursul serii la o reuniune a ţărilor din G7 la New York.

Înaltul Reprezentant al UE a cerut încă o dată încetarea focului de-a lungul liniei albastre dintre nordul Israelului şi sudul Libanului unde s-a implantat Hezbollah.

La fel ca în Fâşia Gaza, devastată de aproape un an de război între Israel şi Hamasul palestinian, Borrell a denunţat faptul că civilii "plătesc un preţ intolerabil, inacceptabil".

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat luni cabinetului de securitate că scopul țării în operațiunile sale militare din Liban este de a scoate „Hezbollah din războiul cu Hamas”, a declarat un oficial israelian pentru CNN.

Noi atacuri cu rachetă, marți, între Israel și Hezbollah

La primele ore ale zilei de marți, Hezbollah a declarat că a lansat mai multe atacuri cu rachete în nordul Israelului, vizând baza aeriană Ramat David, aerodromul Meggido și baza Amos, toate situate în vecinătatea orașului Afula din nordul Israelului.

În replică, Armata israeliană a lovit „zeci” de ținte în Liban în cea mai intensă confruntare transfrontalieră din ultimele două decenii.

Armata israeliană a declarat că aproximativ 30 de rachete au fost lansate de Hezbollah către Israel de la miezul nopții și că a răspuns la lovituri cu atacuri aeriene și artilerie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si