Cea mai simplă rețetă de castraveţi muraţi
Iată o rețetă simplă de castraveți murați în oțet cu un timp de gătire de doar 20 de minute!
Decât să îi cumperi din magazin în mijlocul iernii, mai bine îi pregătești din timp în casă. Iată o rețetă simplă de
castraveti
cornichon
ceapa galbena
catei de usturoi
morcov
boabe de piper
boabe de mustar
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
seminte de marar
1 lingurita sare muraturi
1 lingurita zahar
Citeste si: Reţetă de dulceaţă de dovlecei: Este, pur şi simplu, un deliciu!
100 ml otet
apa in completare
1. Spala castravetii, aseaza-i in borcane de 800 g, cu ceapa taiata solzisori, morcovi taiati rondele si catei de usturoi.
2. In fiecare borcan adauga 1 lingurita sare de muraturi, 1 lingurita zahar, boabe de piper, boabe de mustar si seminte de marar.
Citeste si: Aşa faci cel mai bun tort de casă! Reţeta completă
3. Peste ingredientele din borcan toarna 100 ml otet si apa, insa nu cat sa umple complet borcanul.
4. Pune capacele cat mai bine si fierbe borcanele la bain marie pentru 20 minute din momentul in care apa incepe sa fiarba.
5. Dupa cele 20 de minute stinge focul, dar lasa borcanele in apa pana cand se racesc complet, apoi depoziteaza borcanele de castraveti murati in otet pentru iarna.
Citeste si: Cum să faci cea mai bună dulceață de smochine. Trucul pentru un gust perfect