Close sidebar
Close sidebar

Cea mai simplă reţetă de chifteluţe de dovlecei

Cea mai simplă reţetă de chifteluţe de dovlecei. Chifteluțele cu dovlecei sunt printre cele mai delicioase rețete ale verii. Noi v-am pregătit o rețetă gustoasă pe care trebuie să o încercați acasă!

Alexandra Bercea,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Rețetă chifteluțe de dovlecei. Iată cea mai simplă și delicioasă rețetă de chifteluțe cu dovlecei!

Ingrediente

  • 750 g dovlecei
  • 200 g branza telemea sarata
  • 3-4 catei usturoi
  • 1-2 oua
  • jumatate legatura marar
  • sare
  • piper
  • faina sau pesmet (puteti pune si jumi/juma) – 7-10 linguri
  • ulei

Mod de preparare

Spălați dovleceii și îi curățați de coajă.

Îi radeți pe răzătoarea cu ochiuri mari. Presărați puțină sare peste ei și îi lăsați pentru 15-20 minute într-o strecurătoare, la scurs.

Îi luați apoi strângând în pumn câte o grămăjoara, pentru a se stoarce foarte bine. Ulterior îi puneți într-un bol.

Adăugați brânză telemea, pe care o fărămițați cu mâna, usturoiul pisat, mărarul tocat, oul și 2-3 linguri de făină.

Citeste si: Cutremur în România vineri dimineață! Care au fost zonele afectate și ce magnitudine a înregistrat seismul- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: Un instalator care făcea reparații într-o vilă a găsit 30 de kilograme de monede de aur. Proprietarul nu știa ce comoară are în casă- antena3.ro

Nu adăugați sare acum, telemeaua e sărată și riscați să puneți prea mult.

În  funcție de cât de bine ați stors dovleceii, cantitatea de făină va varia. De data aceasta adăugați treptat, frămăntând cu mâna.

Puneți o tigaie la foc și încingeți bine uleiul.

Când uleiul e încins, vă umeziți bine mâinile, luați din compoziție, formați chifteluțe și le puneți în ulei.

Lăsăți robinetul să curgă încet și când vedeți că începe să se prindă compoziția de palme, le umeziți iar.

Prăjiți chifteluțele de dovlecei  pe ambele părți, le întoarceți cu o lingură, le rumeniți frumos, apoi le scoateți pe un platou pe care ați pus șervețele absorbante.

Poftă bună!

Citeste si: Reţete cu vinete: Cele mai delicioase feluri de mâncare

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI