In articol:
Rețetă chifteluțe de dovlecei. Iată cea mai simplă și delicioasă rețetă de chifteluțe cu dovlecei!
Ingrediente
- 750 g dovlecei
- 200 g branza telemea sarata
- 3-4 catei usturoi
- 1-2 oua
- jumatate legatura marar
- sare
- piper
- faina sau pesmet (puteti pune si jumi/juma) – 7-10 linguri
- ulei
Mod de preparare
Spălați dovleceii și îi curățați de coajă.
Îi radeți pe răzătoarea cu ochiuri mari. Presărați puțină sare peste ei și îi lăsați pentru 15-20 minute într-o strecurătoare, la scurs.
Îi luați apoi strângând în pumn câte o grămăjoara, pentru a se stoarce foarte bine. Ulterior îi puneți într-un bol.
Adăugați brânză telemea, pe care o fărămițați cu mâna, usturoiul pisat, mărarul tocat, oul și 2-3 linguri de făină.
Nu adăugați sare acum, telemeaua e sărată și riscați să puneți prea mult.
În funcție de cât de bine ați stors dovleceii, cantitatea de făină va varia. De data aceasta adăugați treptat, frămăntând cu mâna.
Puneți o tigaie la foc și încingeți bine uleiul.
Când uleiul e încins, vă umeziți bine mâinile, luați din compoziție, formați chifteluțe și le puneți în ulei.
Lăsăți robinetul să curgă încet și când vedeți că începe să se prindă compoziția de palme, le umeziți iar.
Prăjiți chifteluțele de dovlecei pe ambele părți, le întoarceți cu o lingură, le rumeniți frumos, apoi le scoateți pe un platou pe care ați pus șervețele absorbante.
Poftă bună!
Citeste si: Reţete cu vinete: Cele mai delicioase feluri de mâncare