Acum două zile, 24 martie, premierul Japoniei, Shinzo Abe a anunțat că Jocurile Olimpice din acest an vor fi amânate, lucru care, așa cum era de așteptat, a provocat un adevărat tsunami în lumea sportului mondial, și așa afectat grav de pandemia de coronavirus.

Citeste si: Jocurile Olimpice au fost anulate! Coronavirus distruge tot

Citeste si: Japonia a cerut CIO amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo pentru un an

Citeste si: Simona Halep și Toni Iuruc s-au răsfățat cu daruri de zeci de mii de euro! Ce au putut să-și cumpere unul altuia EXCLUSIV

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Prima reacție a anunțului cu privire la Jocurile Olimpice amânate a venit, în Romînia, din partea celei mai titrate  sportive în activitate, spadasina Ana Maria Brânză. ”Singura noastră grijă, a sportivilor, până acum puțin timp era cum să ne antrenăm mai bine pentru a prinde biletul către competiția supremă. Acum, în schimb, pare cea mai mică problemă cu care ne confruntăm în această perioadă! Nu, munca și efortul din ultimii patru ani de zile nu ne-au fost anulate; visul de ajunge la Jocurile Olimpice este încă viu și vom ajunge acolo dacă vom respecta regulile.

Noi știm cel mai bine că sportul te învață, înainte de toate, să respecți regulile jocului. Înainte de toată această "nebunie", după toate calculele posibile, eram calificată matematic pentru a 5 a oară la JO. Nu am apucat să mă bucur sau să vă anunț, așteptam confirmarea după ultima competiție.

Acum aștept decizia FIE în privința competițiilor din acest sezon și a sistemului de calificare! Însă, nici aceasta nu mi se pare a fi o problemă reală, ci doar incertitudinea aceea care ne macină pe fiecare dintre noi când ne gândim la viitor.

Problemele cu adevărat importante nu se întâmplă în casele noastre, acolo unde ne plângem de milă și de plictiseală. Nicidecum... Problemele reale sunt în spitale, acolo unde oamenii luptă cu un inamic invizibil și se străduiesc din toate puterile să-i faca față. Problemele sunt afară, pe stradă, acolo unde alți oameni înceară să se facă înțeleși de către cei mai inconștienți dintre noi. Problemele sunt în magazine, unde personalul de la casa de marcat încearcă să baleteze între scanat produse și pus marfă în rafturi spre nemulțumirea clienților, care oricum erau nemulțumiți și înainte. Probleme au toți cei care se expun zi de zi pentru a ne fi nouă bine. Știu, am mai spus asta!”, a notat Ana Maria Brânză pe contul ei de socializare.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Contactată de stirilekanald.ro, Ana Maria Brânză  a recunoscut că este, la modul cel mai serios, îngrijorată din cauza Jocurilor Olimpice de la Tokyo. ”Nu știm încă nimic, vom pytea vorbi abia când se vor aduce lămuriri suplimentare. Nu știu nici măcar dacă voi putea ajunge la Jocurile Olimpice, nu știm criteriile de calificare după această amânare, nu știu dacă se vor păstra cele de până acum sau se vor schimba.

Sper să aflu, atunci voi putea spune mai multe lucruri pe acest subiect. Mi-aș dori să mai pot participa la o Olimpiadă, este normal să îmi doresc asta, dar aștept lămuriri din partea autoritităților, din partea organizatorilor”, ne-a spus, în exclusivitate, Ana Maria Brânză. Mai mult, a precizat multipla campioană olimpică și mondială din scrimă, ea este decisă să se pregătească serios pentru momentul în care va trebui să lupte pentru calificare. ”NU eram, 100%, calificată încă. Dacă voi afla care sunt criteriile, cum se va desfășura calificarea, voi face tot ce îmi stă în putință să mă calific”, ne-a mai spus Ana Maria Brânză.

 

Ana Maria Brânză, cea mai bună spadasină a lumii

Ana Maria Brânză (nume de căsătorie Ana Maria Popescu) este o scrimeră română specializată pe spadă. A fost vicecampioană olimpică la Jocurile Olimpice de vară din 2008 de la Beijing, campioană olimpică pe echipe la ediție din 2016 de la Rio de Janeiro, de trei ori campioană mondială (2019 la individual și 2010 și 2011 pe echipe) și de șapte ori campioană europeană (2013 la individual și 2006, 2008, 2009, 2011, 2014 și 2015 pe echipe). Ana Maria Brânza a câștigat de-a lungul carierei 14 turnee de Cupa Mondială și a fost declarată cea mai bună spadasină din lume în sezoanele 2007–2008, 2008–2009, și 2012–13.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si