Ceai de ghimbir rețetă: Ce beneficii are pentru sănătate?
Ceai de ghimbir rețetă: Ceaiul de ghimbir o mulțime de beneficii pentru sănătate, dar mai întâi trebuie să știi cum să îl prepari în mod corect. Iată rețeta simplă și rapidă pentru ceaiul de ghimbir!
Author: Alina Raducu joi 10 noiembrie 2022 , 15:06
Ceai de ghimbir rețetă: Este bine de știut că ceaiul de ghimbir nu trebuie consumat în mod exagerat și e nevoie de precauție în cazul în care iei anumite medicamente.
Ghimbirul este o plantă care provine din China, aparține familiei Zingiberaceae și este înrudit cu turmericul, cardamomul și galangalul. Rizomul este partea folosită în mod obișnuit pe post de condiment și o găsim adesea în comerț sub numele de rădăcină de ghimbir.
Ceaiul de ghimbir este un remediu folosit de mii de ani în medicina ayurvedică şi are efecte excelente în combaterea indigestiei, a migrenelor şi a răcelilor de sezon.
1 până la 2 linguri de miere sau sirop de arțar, după gust (mierea adăugă doar după ce temperatura infuziei de ghimbir scade sub 70 de grade Celsius)
zeamă de lămâie după gust
opțional: mușețel, mentă, tei, roiniță sau scorțișoară
Mod de preparare:
Mai întâi se curăță rădacina de ghimbir, apoi sa dă pe răzătoarea cu dinți mici sau se feliază foarte subțire. Se infuzează ghimbirul alături de ingredientele preferate.
Dacă pregătiți ceaiul într-o cratiță trebuie să adaugați ghimbirul după ce apa a început să clocotească, închideți sursa de caldură, acoperiți cratița cu un capac și lăsați 10-12 minute la infuzat apoi filtrați ceaiul prin sita de ceai.
Însă, dacă folosiți preparați în ceainic, puneți ghimbirul în ceainic folosind un filtru de hârtie sau metalic, apoi turnați apa fierbinte și lasați 10-12 minute la infuzat. După aceasta puteți adăuga suc de lămâie și miere.
Ceai de ghimbir – Beneficii și proprietăți
Ghimbirul conține în potasiu, zinc, calciu, cupru şi magneziu, vitaminele B6, C și D, precum şi uleiuri esenţiale cu multiple proprietăţi benefice, cum este gingerol, cineol, elemen, borneol, bisabolen, curcumen, phelladrene, toate acestea au efect afrodiziac, acţionează ca tonic general şi înlătură oboseala şi toxinele accumulate
în organism.
Conform, unor studii medicale, ceaiul de ghimbir dispune de mai multe efecte benefice asupra organismului: antiemetic, antiseptic, expectorant, antifungic, antiviral, analgezic, hipotensiv, antispasmodic, antiinflamatorii, antibacterian, antifebril şi antiagregant plachetar.
Mai mult, ghimbirul combate șidisconfortul digestiv prin îmbunătăţirea absorbţiei de substanţe benefice din alimente şi prevenirea supraalimentaţiei.
Prin urmare, ceaiul de ghimbir consumat după mesele îmbelşugate este excelent pentru recăpătarea controlului asupra digestiei. În plus, consumat zilnic, ceaiul de ghimbir poate preveni apariţia diareei, a flatulenţelor, a balonării şi a indigestiei datorită substanţelor chimice din compoziţia sa, care tonifiază musculatura tractului digestiv, şi împiedică nivelul crescut de acid gastric, care poate cauza arsuri stomacale.
De asemenea, ghimbirul întăreşte sistemul imunitar datorită cantităţii mari de antioxidanţi, care reduc riscul de infecţii sau afecţiuni.
De exemplu, o ceaşcă de ceai de ghimbir consumată zilnic poate reduce semnificativ riscul de accident vascular cerebral deoarece substanţele active din ghimbir blochează depozitarea grăsimilor pe artere, reduc nivelul de cholesterol rău şi ajută la prevenirea diferitelor forme de cancer.