Ceai de pătrunjel. Licoare magică pentru un corp suplu
Ceai de pătrunjel. Fiecare femeie visează să aibă greutatea ideală și pentru acest lucru scot din buzunar sume mari pentru felul de medicamente care se presupune că fac minuni sau încearcă diferite diete care le pun sănătatea în pericol. Ceaiul de pătrunjel este băutura care te va ajuta în lupta cu kilogramele în plus.
Ceai de pătrunjel. Ai nevoie de următoarele ingrediente: un litru de apă, o legătură de pătrunjel, miere. Puneţi apa la fiert. După ce dă în clocot, se adaugă pătrunjelul tocat mărunt. Se mai fierbe timp de căteva minute, apoi se dă de pe foc. Puteţi îndulci acest ceai cu o linguriţă de miere de albine. Consumați o ceașcă de ceai de pătrunjel dimineaţa pe stomacul gol, una după-amiază și ultima înainte de culcare.
Beţi acest ceai timp de 7 zile. Cu o dietă adecvată şi sport, ceaiul de pătrunjel te va ajuta să slăbeşti chiar şi cinci kilograme în doar o săptămână.
Ceai de pătrunjel. Patrunjelul este descris de multi ca fiind cea mai populara planta medicinala din lume
Ceai de pătrunjel. Grecii antici il considerau o planta sacra si purtau coroane de flori de patrunjel pentru a stimula pofta de mancare. Romanii antici mestecau frunze de patrunjel, inainte de a bea vin, pentru a preveni ameteala.
Ceai de pătrunjel. Nutrienți in pătrunjel
Patrunjelul contine multe vitamine si minerale – vitamine: A, B12, C si K, beta-caroten, acid folic si fier, calciu si proteine.
O jumatate de cana de patrunjel proaspat ne ofera 10% din doza zilnica recomandata de fier si contine de trei ori mai multa vitamina C decat aceeasi cantitate de portocale. Abundenta de clorofila din patrunjel intareste imunitatea, reduce inflamatia, curata toxinele, elimina mucusul si improspateaza respiratia. Planta contine acid alfa-linolenic, acizi grasi omega-3, care ajuta la prevenirea bolilor de inima si artrita.
Ceai de pătrunjel. Vitamina A si carotenoide Patrunjelul este bogat in vitamina A – contine 320 UI intr-o lingura, care este 10% din doza zilnica recomandata. Vitamina A este esentiala pentru o vedere buna, cresterea oaselor, si cresterea si diferentierea celulara.
De asemenea, ajuta la reglarea sistemului imunitar si la promovarea limfocitelor pentru a lupta mai eficient cu infectiile. Mai mult, furnizeaza abundent vitamina A, o lingura de patrunjel contine 192 de micrograme de beta-caroten – un puternic antioxidant provitamina A.
Doua alte carotenoide din patrunjel – luteina si zeaxantina – ajuta la protejarea impotriva degenerescentei maculare – boala de ochi, ale carei cauze sunt in mare parte cu inaintarea in varsta.
Ceai de pătrunjel. Vitamina C 1 lingura patrunjel contine 5,1 mg de vitamina C (acidul ascorbic). Vitamina C solubila in apa este eliberata in urina, si trebuie sa fie adesea administrata in doze corespunzatoare, deoarece aceasta poate fi produsa si depozitata in corpul uman.
Vitamina C este necesara pentru formarea colagenului, care este necesar pentru producerea de celule ale pielii, membranelor mucoase, vase de sange si tendoane. De asemenea, este vital pentru restabilirea si mentinerea sanatatii oaselor si a dintilor. Vitamina C este un agent anti-inflamator si antioxidant care elimina radicalii liberi din organism.
Ceai de pătrunjel. Vitamina K Vitamina K este o vitamina solubila in grasimi necesare pentru coagularea sangelui buna si absorbtia corecta a calciului din oase.
Ea este produsa in organismul de bacteriile din intestine, dar aportul de antibiotice poate duce la lipsa ei. Vitamina K ajuta la scaderea riscului de fracturi osoase, mai ales la femei dupa menopauza, care au risc de osteoporoza. La fel ca toate alimentele care contin clorofila, patrunjelul este bogat in vitamina K – o lingura contine 62,3 micrograme.