Ceasul Apocalipsei sau "Doomsday Clock" este un ceas simbolic care arată cât de aproape este lumea de sfârșitul ei. Miezul nopții marchează punctul final al omenirii. Ne aflăm în același punct ca și anul trecut.

Citește și: Ceasul Apocalipsei nu va ajunge la ora 12 fix, spun experții în fizică atomică. Motivul este înfricoșător

Oamenii de știință din fizica atomică au menținut, marți 23 ianuarie, „Ceasul apocalipsei” la fel de aproape de miezul nopții ca anul trecut.

Este, totuși, cea mai apropiată poziție din toate timpurile. Pericolele majore ale prezentului sunt: acțiunile Rusiei privind armele nucleare pe fondul invaziei Ucrainei, războiul din Gaza al Israelului, stat care deține arme nucleare, precum și înrăutățirea schimbărilor climatice.

Conform NBC News, toți aceștia sunt ca factori care conduc la riscul unei catastrofe globale.

Ceasul Apocalipsei 2024

Ceasul Apocalipsei 2024

[Sursa foto: Twitter]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Buletinul Oamenilor de Știință Atomiști, la fel cum a făcut și anul trecut, a stabilit ceasul la 90 de secunde până la miezul nopții- punctul teoretic al anihilării.

Oamenii de știință stabilesc ceasul pe baza riscurilor „existențiale” pentru Pământ și oamenii săi: amenințarea nucleară, schimbările climatice și tehnologiile perturbatoare, cum ar fi inteligența artificială și noua biotehnologie.

„Locurile fierbinți ale conflictelor din întreaga lume poartă amenințarea escaladării nucleare, schimbările climatice provoacă deja moarte și distrugere, iar tehnologiile perturbatoare precum AI și cercetarea biologică avansează mai repede decât garanțiile lor”, a declarat pentru Reuters Rachel

Bronson, președintele și CEO-ul buletinului.

Rachel Bronson a adăugat că păstrarea neschimbată față de anul precedent „nu este un indiciu că lumea este stabilă”.

De ce e imposibil ca Ceasul Apocalipsei să arate ora 12 fix

Miezul nopții de la Ceasul Apocalipsei înseamnă război nuclear și asta înseamnă extincție în masă pentru omenire.

Rachel Bronson, directorul general al Buletinului Oamenilor de Știință Atomiști, a declarat anul trecut: „Când ceasul este la miezul nopții, asta înseamnă că a avut loc un război nuclear nuclear sau schimbări climatice catastrofale

care au nimicit omenirea. Nu vrem niciodată să ajungem acolo și nu vom ști când vom ajunge”.

Citește și: Miliardarii lumii au vorbit despre apocalipsă: ei consideră că inteligența artificială este mai puternică decât armele nucleare

Având în vedere cât de rapidă ar fi o apocalipsă nucleară, există foarte puține șanse ca cineva să mute cadranul Ceasului la miezul nopții.

Și chiar dacă cineva va reuși să supraviețuiască unui război nuclear la scară largă nu va mai fi nimeni preocupat să se ocupe de acele de ceas de la "Doomsday Clock".  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si