După anunțul făcut de Vladimir Putin, din ce în ce mai mulți ruși vor să părăsească țara, asta după ce și companiile aeriene rusești au interzis vânzarea biletelor de avion bărbaților cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani.

Cehia nu acceptă vizele dezertorilor ruși

"Înțeleg că rușii fug de deciziile din ce în ce mai disperate luate de Putin", a declarat ministrul ceh de externe, Jan Lipavsky, într-o declarație obținută de AFP.

Citeste si: Cum i-a păcălit Putin pe ruși. Un paragraf ascuns din "mobilizarea parțială" dezvăluie un scenariu negru pentru Rusia

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

"Dar cei care își părăsesc țara pentru că nu vor să îndeplinească o obligație impusă de propriul stat nu îndeplinesc criteriile pentru a primi o viză umanitară", a declarat Lipavsky, a cărui țară deține președinția rotativă a Uniunii Europene.

Uniunea Europeană se așteaptă la un val de migranți ruși

„Au existat proteste în mai multe orașe din Rusia”, a spus purtătorul de cuvânt al Comisiei, Peter Stano, într-un briefing de presă.

„Acest lucru arată că rușii votează cu picioarele”, a adăugat el.

Citeste si: Rușii care au fost arestați la protestele anti-mobilizare, trimiși la război

„Noi, Uniunea Europeană, suntem în principiu solidari cu cetățenii ruși care au curajul să-și arate opoziția față de ceea ce face regimul, mai ales când vine vorba de acest război ilegal din Ucraina”, a adăugat el.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si