Mihaela, sora Mariei Ion, i-a luat pe cei 5 copii sa-i creasca, la ea, in casa in care locuieste cu chirie, asteptand sa primeasca un apartament ceva mai spatios, de la Primarie. Femeia ii hraneste, ii imbraca, i-a inscris la scoala si, cel mai important, i-a scos din depresie. Ea, impreuna cu fiica cea mare a Mariei Ion, ne-au acordat un interviu emotionant.

Mihaela, sora Mariei Ion
Mihaela, sora Mariei Ion
“6 copii ai mei si 5 ai surorii mele… suntem multi si stam in doua camarute.
4 din ai mei stau cu mine, doi stau in alta parte, intr-o casa cu chirie, 5 ai surorii mele si cu tata paralizat. Mi-am indreptat atentia catre copiii surorii mele, nu catre ai mei. M-am gandit ca asa e mai bine, ca asa pot sa-i scot din trauma, din pierderea mamei lor. Este greu sa cresti atatia copii, dar sunt obisnuita. Dumnezeu ma tine sa fac fata. Sunt zile in care ma simt foarte obosita, foarte rau. Sunt in picioare de dimineata pana seara, abia pe la 02.00-3.00 noaptea adorm. Copii nu mai merg la psiholog, nu mai au nevoie. Au depasit momentul. Le-am zis… intr-adevar e o trauma foarte mare pentru ei, dar trebuie sa-si ia viata inainte, eu sunt langa ei cat m-o mai tine Dumnezeu. Chiar daca vor ajunge la o varsta matura si cu familie, eu nu am sa las acesti copii”
, a declarat Mihaela.

In presa s-a scris ca femeia a refuzat locuinta oferita de Primarie, undeva langa Capitala. Mihaela a recunoscut acest lucru, insa e suparata ca oamenii au pus-o la zid si ca nu i-au inteles nemultumirea. Ea ne-a explicat de ce nu ar fi putut locui acolo.
Camelia este fata cea mare a Mariei Ion
Camelia este fata cea mare a Mariei Ion

"Am refuzat casa pentru ca era foarte departe, in comuna Rosu.
Acolo nu era caldura, nu era lumina si domnul primar spunea ca deja el se astepta sa ne mutam in acel apartament, un apartament care era gol, iar la camera nu avea nici usi. Era undeva intr-un camp. Nici nu aveam pe ce dormi acolo. Nu aveam posibilitatea ca acesti copii sa-si continue scoala. La scoala eu i-am inscris din nou, la o scoala “a doua sansa”, trebuia sa-i inscriu, nu puteau sa ramana nescolarizati. Ei aveau deja aproape 3 ani de cand nu mai mergeau la scoala. Tata e diabetic, are 2 accidente vasculare, un picior taiat. Cum puteam sa-l transport de acolo, din camp, pana la spital? Nu cerem mila, lumea ne-a inteles gresit, ne-au zis ca stam pe ajutoare.

##CITAT85##

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Nu am cerut ajutoare, nu am cerut nimic, nu ne-am milogit la nimeni, vrem doar sa se faca dreptate pe dosarul surorii mele, sa nu ne mai lungeasca atat. Nu cerem pomana, copiii au cu ce se imbraca, au ce manca,  n-am cerut sa ne dea cineva de mila. Vreau pe dreptul surorii mele, care are un dosar de 10 ani depus la Primarie. Nu vrem lux, vrem o locuinta, sa fie un spatiu mai mare sa putem sa locuim ca e foarte greu.

Oare trebuia sa moara sora mea ca sa ni se poata oferi o locuinta cu chirie pentru 5 ani? Locuinta care ni se daduse era pentru cinci ani, cu chirie, nicidecum a noastra. S-au auzit zvonuri ca noi am refuzat o casa proprietate. Nu este adevarat! A fost o casa cu chirie pentru cinci ani. Am vazut o emisiune ca Gigi Becali a oferit o casa unora care au spus ca nu au bani sa plateasca… si s-au mutat inapoi in casa in care stateau si care aproape cadea pe ei. Preferam sa fie si sora mea, sa fim toti, sa mancam o ceapa cu paine, dar sa stiu ca e in viata. E o pierdere foarte mare pentru noi. In seara in care a plecat la munca, ea nu apucase sa manance o firimitura de paine, s-a dus la munca pentru ca a doua zi sa aiba sa le ia de mancare copiilor… Pentru 100 de lei si… a intrat in pamant. De ce nu se face dreptate?”, ne-a spus sora Mariei Ion, cu lacrimi in ochi.
Una din camerele locuintei
Una din camerele locuintei

Mihaela inca asteapta un raspuns de la Primarie: “Am luat o audienta la Sectorul 2, acolo mi s-a spus ca nu pot face nimic ca tot la primaria Capitalei trebuie sa merg. Am fost si acolo si mi s-a dat un bon de inregistrare in luna aprilie, mi s-a luat numarul de telefon si mi s-a spus ca nu poate sa-mi dea o data anume si daca nu sunt sunata pana la sfarsitul lunii, nici nu o sa mai fiu pentru ca se intra in campanie electorala”, mai sustine ea.
Femeia a recunoscut ca e ajutata de doua fundatii si mai primeste si bani pentru cei 5 copii. Altcineva insa nu s-a oferit sa-i ajute, dar spune ca se descurca cu banii si nu s-a intamplat vreodata sa nu aiba ce pune pe masa.

##CITAT86##

“Cand fac ciorba… fac o oala de 15 kilograme si pana seara se termina. Cumparaturi, va spun sincer, se intampla sa fac cumparaturi de 10 milioane si intr-o saptamana frigiderul e gol. Pentru ca sunt foarte multi. Ma trezesc dimineata si iau gemenii, ii pup, le dau sa manance, ii pregatesc pentru scoala. Ei au fost foarte atasati de mama lor, au 12 ani. Trebuie sa fiu cu zambetul pe buze… Nu s-a intamplat vreodata sa nu avem ce pune pe masa. Nu avem cum sa ramanem fara bani, fara mancare pentru ca este si sotul meu care munceste, si baietii, avem si ajutoarele pe care le-au copiii. Iar eu sunt o femeie foarte calculata. Calculez fiecare leut ca sa fie bine. Ei sunt imbracati tot timpul, incaltati, si asa mai departe. De Paste, toti au fost innoiti din cap pana-n picioare. Si pomenile mamei lor se fac asa cum trebuie, nu cu un vas, doua, ci cu 12”, a mai declarat Mihaela.

In cea de-a doua camera sta tatal bolnav si cativa copii
In cea de-a doua camera sta tatal bolnav si cativa copii

Femeia a fost completata de Camelia, fiica cea mare a Mariei Ion. “De cand a murit mama, de 7 luni, nu ne lipseste nimic. Ce n-am avut noi niciodata avem acum. Matusa noastra face in asa fel incat sa ne ajunga, sa fim toti multumiti. Daca imi cumpara mie o bluza, le cumpara tuturor. Nu face diferente. La matusa avem conditii mult mai bune decat unde stateam cu mama. Acolo aveam WC in curte, ne spalam la lighean, apa si lumina o taiasera. Era ca intr-o casa parasita. Aici avem tot ce e nevoie, tot ce e intr-o casa. Cu toate ca stam multi, dar sunt conditii. Mi-as dor sa se rezolve ceva cu dosarul mamei mele, de 10 ani, de la primarie. La alte cazuri s-au dat case, dar noua, de 10 ani nu ne–a dat”, ne-a spus Camelia.

Tanara in varsta de 24 de ani si-ar fi dorit sa se angajeze, insa starea de sanatate nu-i permite momentan acest lucru. “Am o glanda tiroida de care trebuie sa scap, trebuie sa ma operez. Am fost angajata, dar nu fac fata. Intai trebuie sa ma operez si apoi o sa lucrez. O sa stau cel putin doua luni acasa sa ma recuperez. Si eu vreau sa-mi caut un job, sa ma angajez, trebuie sa muncesc. Dar acum nu fac fata. Ma fac de ras. Merg doua zile la munca si apoi vin acasa pentru ca mi se umfla foarte mult picioarele, eu nu pot sta in picioare ”, ne-a mai spus ea.
Tatal Mariei Ion este bolnav, imobilizat la pat
Tatal Mariei Ion este bolnav, imobilizat la pat

Copiii si matusa lor merg in fiecare duminica la cimitir la mama lor si trec destul de des si pe la Colectiv. In Noaptea de Inviere au fost la biserica sa ia lumina si apoi la Colectiv. Atat Mihaela, cat si Camelia poarta doliu in continuare. “Port doliu un an, asa am simtit sa fac. Pentru mine e o pierdere foarte mare. Ei, ca si copii, si-au mai revenit, mai rad, mai vorbesc, dar in sufletul meu… Baiatul de 16 ani a cazut din picioare cand a auzit ca a murit mama lui. L-am luat in brate si i-am zis: “a murit mama voastra, eu va iau pe toti”. Ma bazam ca aveam serviciu, sotul muncea, copiii mari mi-au zis ca ma ajuta si ei. Si am zis ca mai fac o oala de ciorba, mai pun 5 cani de apa si cresc acesti copii. Eu asa i-am luat pe acesti copii fara sa-mi promita cineva ceva. Copilul e martor. Nu! Am zis ca eu ii iau pe raspunderea mea. Sora mea a stiut, din clipa in care a inchis ochii, ca acesti copii o sa fie la mine. Pomenile i le fac in continuare si o sa i le fac cat o sa fiu”, a mai marturisit Mihaela.

Pentru care care doresc sa-i ajute pe copiii Mariei Ion:

Cont: RO98INGB0000999905440071- Ion Mihaela

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si