Close sidebar
Close sidebar

Cei mai "cultivati" romani locuiesc in comuna Studina din Olt. Gospodarii isi impart drumurile intre Eminescu, Creanga, Caragiale, Cosbuc si Slavici.

Cum s-a ajuns aici si ce stiu localnicii despre marii clasici, vedeti acum! ##VIDEO44726##

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

In Studina oltenilor se rescrie istoria literara, ca doar nu degeaba se spune ca romanul s-a nascut poet. De cand primarul le-a facut strazi cu nume celebre, localnicii vorbesc numai in versuri. N-au dat birtul pe biblioteca, dar le-a fost trezit la viata spiritul artistic.  

Zadarnic a incercat Mihai Eminescu sa scrie, vreme de-un an, o capodopera ca luna intre stele. Pentru localnicii de aici, pana si lungul drum al Luceafarului se sfarseste tot in beci, printre butoaiele cu zaibar.

- Inger si demon. Ati auzit de poezia aceasta? Puteti sa-mi recitati din poezia asta?  Noaptea-n Doma intristata, prin lungimi ingalbenite. Prin lumini. Prin lumini ingalbenite. Cam ce credeti ca a vrut sa spuna poetul aici? Mihai Eminescu? Nu-mi dau seama.

-Pe Ion Slavici stau. Pe Ion Slavici.  Si ce stiti dvs despre Ion Slavici? Despre strada noastra? E super. Nu, despre el. A, despre Ion Slavici...

A fost un poet.  Stiti vreo poezie de Ion Slavici, daca e poet? Haideti ca mi-a iesit, mi-a venit baiatul, da. Imediat. Ma intorc.

Sa se rasuceasca in mormant, nu alta, marii poeti si prozatori ai tarii. Chiar daca localnicii nu stiu mare lucru despre cei pusi la loc de cinste, in adresele lor de pe buletin, scopul scuza...necunoasterea.

Marina Vasile-primar comuna Studina: este vorba de respectul fata de scriitori.
Cred ca si zona rurala trebuie sa ne preacinstim oameni care pana la urma au facut ceva pentru tarisoara asta a noastra.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI