Close sidebar
Close sidebar

Cei patru medici din avionul SMURD care au murit la datorie au fost decorati post-mortem de presedintele Klaus Iohannis

Cei patru medici din elicopterul SMURD, care au murit joi incercand sa salveze o viata, au fost decorati post-mortem de presedintele Klaus Iohannis.

Alexandra Chiric,


DISTRIBUIE
acest articol

"Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat sâmbătă, 4 iunie, decretele de decorare post-mortem a medicului Dumea Mihaela, a asistentului medical principal Sandu Adrian-Gabriel, a comandorului Gavril Ilie Doru şi a căpitan-comandorului Şocae Constantin Voicu, căzuţi la datorie joi, 2 iunie, în Republica Moldova", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Astfel, pentru înaltul profesionalism, umanismul şi spiritul de sacrificiu dovedite în numeroase acţiuni de salvare a vieţilor omeneşti, la care au participat în cadrul Serviciului Medical de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD)- Iaşi, Preşedintele României, Klaus Iohannis, a conferit post-mortem: Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler, medicului Dumea Mihaela;Crucea Naţională „Serviciul Credincios” clasa a III-a asistentului medical principal Sandu Adrian-Gabriel; Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari comandorului Gavril Ilie Doru şi căpitan-comandorului Şocae Constantin Voicu.

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Alimentele și băuturile bogate în flavonoide pot reduce cu o treime riscul de demență. Cât de des ar trebui consumate- antena3.ro

Decorările au fost făcute la propunerea Ministrului Sănătăţii, Vlad Vasile Voiculescu, respectiv a Ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI