În plin război al informațiilor, cel mai ascultat preot al Rusiei, patriarhul Kiril, pune gaz pe foc prin declarațiile sale. La slujba de duminică, înaltul prelat a spus că ostilitățile sunt urmarea a ceea ce se întâmplă de 8 ani în republica separatistă Donbas și că Occidentul are o influență proastă asupra lumii.

Ce a spus patriarhul Kiril

Într-o predică rostită la Sfânta Liturghie, Kiril susţine că Vestul organizează campanii de genocid împotriva ţărilor care refuză să accepte şi să legitimeze paradele gay.

Citeste si: Lista neagră a lui Putin. Rusia a publicat lista țărilor "neprietenoase", pe care figurează și România

"Știți ce este acest test? Testul este foarte simplu și în același timp groaznic – aceasta este o paradă gay. Cererile multora de a organiza o paradă gay sunt un test de loialitate față de această lume foarte puternică", a mai spus înaltul prelat.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

Citeste si: Rusia recrutează mercenari sirieni pentru războiul din Ucraina. Anunțul vine din America

Nu este un secret că patriarhul Kiril al Moscovei este un apropiat al lui Vladimir Putin. Președintele rus a fost botezat de tatăl înaltului prelat, iar din 2009, Kiril este considerat unul dintre stâlpii sistemului instaurat de dictatorul de la Kremlin.

Critici dure din partea Bisericii Ortodoxe Române

În România, patriarhul Kiril nu este văzut tocmai cu ochi buni. Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe, Vasile Bănescu l-a caracterizat în termeni duri.

Citeste si: Starea de criză ar putea fi introdusă în România. Ce înseamnă acest lucru? Proiectul se află pe masa Guvernului

"Datoria lucidității ne obligă să discernem inclusiv între un autentic și demn Întâistătător al Bisericii lui Hristos și un opulent patriarh demisionar din punct de vedere creștin prin complicitatea sa cinică cu politicul asasin și prin asocierea la cele mai hidoase lucruri pe care omul antihristic este capabil să le comită cu atrocitate", a scris pe Instagram purtătorul de cuvânt al Bisericii Române, Vasile Bănescu.

Citeste si: Rușii vor ataca combinatele chimice din Ucraina. Amenințarea a fost lansată de ministrul Apărării rus: „Cerem angajaților să părăsească imediat unitățile”
Nu mai departe de anul trecut, Rusia a inaugurat Catedrala Armatei Ruse. Aceasta este catedrala a treia ca mărime din lume. Lăcașul de cult ar simboliza izbânda rușilor asupra Germaniei naziste și recenta anexare a Crimeei.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si