Puțină lume știe cine este cel mai bogat om din Marea Britanie. Numele său nu este vehiculat în revistele de business sau de glamour. Succesul lui Michael Platt a venit cu afacerea BlueCrest Capital Management, iar avere actuală este impresionantă.

Cine este Michael Platt și de ce nu au auzit angajații lui de el

Recepționerul de la blocul zgârie-nori din Victoria, Londra care găzduiește compania sa BlueCrest Capital Management nu a auzit de omul de afaceri Michael Platt, care valorează mai mult decât James Dyson, acționarul majoritar al Manchester United.

Citește și: Cum au ajuns doi profesori români pe lista miliardarilor lumii, alături de Elon Musk și Mark Zuckerberg

Cel mai bogat om din Regatul Unit, cu o avere estimată la 14,3 miliarde de lire sterline (aprox.18 mld euro) este atât de discret, încât nici măcar recepționerul de la sediul companiei sale din Londra nu a auzit de el, scrie Daily Star.

Potrivit rapoartelor din presa britanică, mulți dintre angajații lui Michael Platt nici măcar nu au auzit de el.

În ciuda faptului că este „cea mai înstărită persoană din lumea finanțelor”, după propriile sale cuvinte, omul de afaceri își păzește cu sfințenie intimitatea.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Michael Platt, cel mai bogat om din Regatul Unit

Michael Platt, cel mai bogat om din Regatul Unit

[Sursa foto: Forbes]

Puține fotografii cu "number 1" din UK

Michael Platt și co-fondatorul BlueCrest, William Reeves, au refuzat categoric să fie fotografiați când Times a făcut un articol despre ei, după ce au lansat compania în 2006.

„Își păzesc cu înverșunare intimitatea și detestă aparițiile lor regulate în listele bogaților din ziare și reviste”, a scris editorul financiar Patrick Hosking.

Se știu puține lucruri despre Michael Platt: reporterii britanici afirmă că el provine dintr-o familie din clasa muncitoare de la periferia orașului Preston, Lancashire și că locuiește într-o casă veche semi-decomandată construită în anii 1930.

Tatăl său a fost lector în inginerie civilă la Universitatea Manchester. The Mail a relatat că bunica sa l-a învățat încă de la 12 ani cum să tranzacționeze acțiuni.

El a investit un cadou financiar primit de ziua lui de 500 de lire sterline, care s-a triplat rapid și așa i-a venit ideea să continue investițiile bursiere.

A studiat matematică și economie la London School of Economics și a câștigat până la 30.000 de lire sterline prin investiții în timp ce era student.

Banca de investiții J.P. Morgan l-a angajat ca stagiar la New York după ce a absolvit facultatea și în curând a devenit directorul general al subsidiarei din Londra. BlueCrest Capital a fost înființată în 2000 și valoarea ei de piață a crescut constant.

Cine este Michael Platt și de ce nu au auzit angajații lui de el

Cine este Michael Platt și de ce nu au auzit angajații lui de el

[Sursa foto: Twitter]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si