Cel mai bun drob de miel are o reţetă ştiută doar de bunicile noastră. Iată cum se prepară şi care este secretul care îl face atât de bun!

Masa pentru Paşte la creștini cuprinde o serie de preparate tradiţionale: drob de miel, ciorbă de miel, friptură de miel, stufat de miel. Ca desert se servesc pască cu brânză și stafide și cozonac cu nucă.

Drobul de miel este un preparat tradiţional românesc. Ingredientele principale din reţeta drobului de miel sunt măruntaiele de miel (ficat, plămâni, inimă şi rinichi), verdeţuri (ceapă verde, mărar, pătrunjel,usturoi, leuştean), ouă (crude şi fierte). Organele fierte şi tocate sunt amestecate cu celelalte ingrediente şi condimente (sare, piper).

Citeste si: Drob din organe de miel. Secretele celui mai iubit preparat de pe masa de Paște 2021

Cel mai bun drob de miel - Reţeta bunicii
Cel mai bun drob de miel - Reţeta bunicii

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Cel mai bun drob de miel are un secret care ţine de preparare: Prapurul mielului trebuie aşezat în tavă atât sub amestecul de măruntaie de miel şi legume verzi, cât şi deasupra.

Reţeta celui mai bun drob de miel

Aceasta este reţeta de drob de miel pe care o foloseşte Radu Anton Roman. Este simplă şi uşor de făcut, iar gustul nu mai are nevoie de niciun comentariu.

Ingredinte pentru cel mai bun drob de miel

  • 1 kg maruntaie de miel – ficat, inima, plamani, rinichi, splina
  • 2 cepe
  • 3 legaturi de ceapa verde
  • 150 g unt
  • 3 legaturi de usturoi verde
  • 6 oua mari (sau numai 2, daca nu puneti smantana)
  • 1 pahar de smantana
  • Verdeata (marar, patrunjel)
  • sare,
  • piper
  • 1 prapur de miel

Citeste si: Ciorbă de miel rețetă. Ingredientul secret care dă tot gustul

Cel mai bun drob de miel - Reţeta bunicii
Cel mai bun drob de miel - Reţeta bunicii

Modul de preparare a lui mai bun drob de miel

Prapurul se spală şi se lasă în apă rece. De asemenea, măruntaielele de miel se spală de mai multe ori şi se opăresc pentru puţin timp în apa în clocot. După aceea, organele de miel se fiert timp de 30 de minute în altă apă cu puţină sare. După ce s-au răcit măruntaielel se taie fin. Tot mărunt se toacă şi legumele: ceapa, ceapa verde, usturoiul verde şi verdeaţa.

Ceapa uscate se pune la călit pentru câteva minute şi, după aceea, se adugă şi restul compoziţiei. Se lasă doar puţin timp. Se scurge de grăsime şi se lasă să se răcească.

Citeste si: Pască cu aluat de cozonac. Rețetă din caietul bunicii

Cel mai bun drob de miel - Reţetă
Cel mai bun drob de miel - Reţetă

Ouăle se bat bine şi se amestecă cu restul compoziţiei. Se adaugă şi smântana.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Prapurul se scoate din apă şi se lasă puţin la scurt. După aceeas, se pune în tavă, iar compoziţia se înveleşte în el. Se pune la cuptor şi se lasă la foc mic până prapurul se rumeneşte.

Aşa se face cel mai bun drob de miel pentru Paşte. În acest an, puteţi încerca această reţetă. Pofta bună!

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si