Cel mai bun drob de miel: Reţeta delicioasă bunicii veche de 100 de ani
Aşa faci cel mai bun drob de miel special pentru masa de Paşte. Vă prezentăm o reţetă delicioasă pe care bunicile noastre o folosească în urmă cu mult timp.
Cel mai bun drob de miel are o reţetă ştiută doar de bunicile noastră. Iată cum se prepară şi care este secretul care îl face atât de bun!
Masa pentru Paşte la creștini cuprinde o serie de preparate tradiţionale: drob de miel, ciorbă de miel, friptură de miel, stufat de miel. Ca desert se servesc pască cu brânză și stafide și cozonac cu nucă.
Drobul de miel este un preparat tradiţional românesc. Ingredientele principale din reţeta drobului de miel sunt măruntaiele de miel (ficat, plămâni, inimă şi rinichi), verdeţuri (ceapă verde, mărar, pătrunjel,usturoi, leuştean), ouă (crude şi fierte). Organele fierte şi tocate sunt amestecate cu celelalte ingrediente şi condimente (sare, piper).
Citeste si: Drob din organe de miel. Secretele celui mai iubit preparat de pe masa de Paște 2021
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Cel mai bun drob de miel are un secret care ţine de preparare: Prapurul mielului trebuie aşezat în tavă atât sub amestecul de măruntaie de miel şi legume verzi, cât şi deasupra.
Aceasta este reţeta de drob de miel pe care o foloseşte Radu Anton Roman. Este simplă şi uşor de făcut, iar gustul nu mai are nevoie de niciun comentariu.
Citeste si: Ciorbă de miel rețetă. Ingredientul secret care dă tot gustul
Prapurul se spală şi se lasă în apă rece. De asemenea, măruntaielele de miel se spală de mai multe ori şi se opăresc pentru puţin timp în apa în clocot. După aceea, organele de miel se fiert timp de 30 de minute în altă apă cu puţină sare. După ce s-au răcit măruntaielel se taie fin. Tot mărunt se toacă şi legumele: ceapa, ceapa verde, usturoiul verde şi verdeaţa.
Ceapa uscate se pune la călit pentru câteva minute şi, după aceea, se adugă şi restul compoziţiei. Se lasă doar puţin timp. Se scurge de grăsime şi se lasă să se răcească.
Citeste si: Pască cu aluat de cozonac. Rețetă din caietul bunicii
Ouăle se bat bine şi se amestecă cu restul compoziţiei.
Se adaugă şi smântana.Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Prapurul se scoate din apă şi se lasă puţin la scurt. După aceeas, se pune în tavă, iar compoziţia se înveleşte în el. Se pune la cuptor şi se lasă la foc mic până prapurul se rumeneşte.
Aşa se face cel mai bun drob de miel pentru Paşte. În acest an, puteţi încerca această reţetă. Pofta bună!