Așa sună cântecul victoriei. Acest cocoș plin de zel a câștigat detașat un concurs din Franța la care au participat 50 de păsări din 8 țări. S-a lăsat fotografiat și chiar a stat mândru în fața camerelor de filmat.

Citește și: VIDEO- Concurs pentru studenții din Iași. Cei care vor câștiga vor primi cazare gratuită pentru un an întreg

Pintenatul campion poate ajunge la o greutate de 5 kilograme, de 2 ori mai mult decât alții din specia sa. Este de un negru intens cu creastă roșie ce îl transformă într-o vedetă absolută.

Radu Tuștean, crescător: „Se jurizează forma, culoarea, forma capului, poziția animalului, trebuie să corespundă după un anumit standard, greutate, culoare.”

Pasărea este din rasa Orpington și costă în jur de 120 de euro

Și se pare că pasărea timișoreanului Radu a îndeplinit toate criteriile și a câștigat marele premiu. Cocoșul este din rasa britanică Oprington. Un exemplar costă între 80 și 120 de euro. A impresionat juriul cu penajul lui negru cu reflexii mov.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Radu Tuștean, crescător: „Pregătirea unui astfel de exemplar pentru un concurs durează undeva la o oră jumătate, două, în funcție de mărimea lui. La găini poate să dureze puțin mai mult pentru că ele sunt mult mai mici. Ei au mai mult un strat de pene. Trebuie spălat după care î se lipește ciocul, îi tăiem unghiile.”

Iar pentru o strălucire aparte înainte de competiție pe bărbie și creastă se aplică un ulei de hidratare.

Radu Tuștean are o crescătorie de găini de rasă valorând peste 5.000 de euro în total. Acum, el se pregătește să transforme o altă găină într-o vedetă internațională.

Radu Tuștean, crescător: „Pe viitor sper să pot să concurezi cu auriile și cu albastre la fel cum o fac și cu negrele.”

Câștigarea competiției pentru cea mai frumoasă înaripată înseamnă doar renume, momentan, pentru că la acest concurs nu s-a oferit premii în bani.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si