De 14 ani, parada tradițională a carelor alegorice vestește începerea Oktoberfest, cel mai mare festival al berii din România. Petrecăreții au parcurs câțiva kilometri din centrul orașului și până la cortul uriaș acolo unde primarul Brașovului a dat cep butoiului cu bere.

Citește și: VIDEO- UPU Brașov a rămas fără medici. 21 de medici din 28 și-au suspendat contractele de gărzi

Organizatorii festivalului au pregătit zeci de tone de mâncare tradițională

În cele 11 zile de festival organizatori au pregătit peste 100.000 de litri de bere și zeci de tone de mâncare tradițională românească și nemțească. Atât în cortul uriaș de 3.200 de metri pătrați, cât și în zona exterioară de food court, bucătarii gătesc preparate pentru toate gusturile.

Adrian Chirică, bucătar: „Carnea este făcută în stil american, se gătește la o temperatură joasă, cu lemne. Coastele stau 4 ore, pieptul de porc 5 ore, ceafă 6 ore, iar carnea de vită aproximativ 12 ore.”

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Atmosfera de festival este completată de muzica formațiilor care vor urca pe scena Oktoberfest în fiecare zi. Încă de la primele acorduri, petrecăreții s-au pus pe dansat, iar la eveniment au ajuns turiști din toate colțurile țării, dar și de peste hotare.

„De ce ai venit la Oktoberfest? Pentru că este multă bere, mulți cârnați și o atmosferă foarte frumoasă. Vrem să venim în fiecare zi până pe 10 septembrie când se termină.”

Cristian Macedonschi, organizator: „Avem multe surprize muzicale, culinare, cel mai mare parc, zonă de produse bio, produse locale, deci fiecare găsește ceea ce-și dorește, dar cel mai important lucru este că avem voie bună și sărbătorim împreună acest festival frumos.”

Festivalul berii se va încheia pe 10 septembrie

Pentru ediția din acest an, organizatorii se așteaptă să atingă un număr record de vizitatori. O jumătate de milion de petrecăreți sunt așteptați la Oktoberfest până pe 10 septembrie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si