Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Buzău, Denisa Irimia, în acest moment, în judeţ sunt active trei focare de coronavirus.

Cel mai mare dintre ele este la Căminul pentru Persoane Vârstnice "Alecu Bagdad” din Râmnicu Sărat au fost înregistrate 58 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus. În acest centru sunt bătrâni cu diverse afecţiuni.

Covid-19 face ravagii la Buzău

Un alt focar de coronavirus este la Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională din Râmnicu Sărat, unde sunt 42 de persoane pozitive, beneficiari ai unităţii şi angajaţi.

Ultimul focar este cel de la Şcoala 11 din Buzău, cea mai mare din municipiu, unde au fost depistate pozitiv două eleve şi un profesor de Educaţie Fizică şi Sport. Începând de vineri, şcoala a fost trecută din scenariul galben în scenariul roşu, urmând ca timp de două săptămâni elevii să înveţe doar de acasă, online.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

cel mai mare focar de coronavirus
Coronavirus face ravagii la Buzău.[Sursa foto: PixaBay]

”În cazul focarului de la Şcoala gimnazială nr. 11, DSP a dispus următoarele măsuri: identificarea contacţilor direcţi ai cazurilor confirmate şi carantinarea acestora, testarea contacţilor apropiaţi simptomatici ai cazurilor confirmate, aplicarea procedurilor de curăţenie şi dezinfecţie terminală, cu firmă specializată, unitatea de învăţământ îşi va suspenda cursurile ”faţă în faţă” până pe 16.10.2020”,

a transmis vineri Prefectura Buzău.

Focar de coronavirus la IPJ Vaslui

Un nou focar de coronavirus a fost descoperit în România, în Vaslui. 14 poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui sunt confirmaţi pozitiv cu COVID-19.

Poliţiştii testaţi pozitiv se află în în carantină sau în izolare la domiciliu, potrivit unor decizii primite din partea reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui.

"Deciziile primite de la DSP pentru izolarea şi carantinarea poliţiştilor au fost puse în aplicare de îndată. La nivelul instituţiei au fost luate măsuri de prevenire a infectărilor şi au fost dezinfectate toate spaţiile", au precizat, pentru Agerpre, reprezentanţii IPJ Vaslui.

Conform ultimei raportări făcute de autorităţile sanitare, la nivelul judeţului Vaslui s-au înregistrat până la această dată un număr de 3.085 de  cazuri confirmate cu noul coronavirus, dintre care 86 au decedat. Sunt internaţi în spital 238 de pacienţi infectaţi, dintre care opt sunt asimptomatici, 57 au forme uşoare, 147 prezintă forme medii şi 26, forme severe, iar şapte persoane se află în Secţia Anestezie Terapie Intensivă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si