Cele patru victime din Cipru despre care se crede că sunt cetățeni egipteni, au fost găsite decedate aproape de Odou, o comunitate muntoasă la nord de orașele Limassol și Larnaca. Aceștia erau angajați ai unei sere. Au încercat să scape de foc cu o dubă, dar nu au mai reușit. Vehiculul a fost găsit răsturnat și complet ars.

Un bărbat este supectat că ar fi de vină pentru incendiul din Cipru

Din primele informații, incendiul nu a pornit din cauza naturale. Un bărbat de 67 de ani a fost reținut pentru opt zile.

Canicula care a apărut în urmă cu o săptămână în Cipru, a adus temperaturi de 40 de grade Celsius, ploile nu și-au mai făcut apariția, iar experții spun că se așteaptă ca schimbările climatice să crească frecvența evenimentelor meteorologice extreme, precum valurile de căldură.

Citeste si: VIDEO| Răniții din explozia de la Petromidia, în comă indusă

Până acum, au ars 55 de kilometri pătrați de vegetație

"Este cel mai grav incendiu forestier din istoria Ciprului", a declarat directorul Departamentului Pădurilor Charalambos Alexandrou pentru televiziunea locală.

Președintele Nicos Anastasiades a descris incendiul drept "o tragedie". Într-un mesaj pe Twitter el a spus că a fost "cel mai grav incendiu din 1974" și a promis că guvernul va oferi ajutor imediat victimelor și familiilor acestora.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

În ajutorul Ciprului au venit deja Marea Britanie, Grecia, Italia și Israel, care au trimis pompieri și avioane specializate. Totodată, Uniunea Europeană a activat mecanismul de ajutorare în caz de dezastru.

Cine este de vină pentru incendiul din Cipru[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Nor toxic după explozia de la Petromidia. Ce spune mesajul Ro-Alert pentru avertizarea populației

Președintele Ciprului a mulțumit Greciei și Israelului pentru angajamentul de a trimite avioane de stingere a incendiilor pe insula mediteraneană. Se așteaptă ca aeronavele să sosească peste noapte. De asemenea, Italia a trimis avioane în ajutor.

De asemenea, șeful Comisiei Europene pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarcic, a declarat că este în curs un răspuns coordonat cu mobilizarea „capacității aeriene de stingere a incendiilor”.

Într-o declarație, Comisia a declarat că satelitul pentru urgențe Copernicus al UE a fost activat pentru a urmări focul și pentru a evalua zonele afectate de incendiu.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si