Close sidebar
Close sidebar

Cel mai mare incendiu forestier din istoria Ciprului, în care au murit mai multe persoane, ar fi fost provocat. Un bărbat suspect a fost arestat

Patru persoane au murit în urma incendiilor puternice din Cipru, relatează Reuters. Din primele informații, incendiul nu ar fi avut cauze naturale, un bărbat de 67 de ani fiind arestat ca având legătură cu izbucnirea lui.

Andreea Bolocan,

Incendiu puternic în Cipru [Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cele patru victime din Cipru despre care se crede că sunt cetățeni egipteni, au fost găsite decedate aproape de Odou, o comunitate muntoasă la nord de orașele Limassol și Larnaca. Aceștia erau angajați ai unei sere. Au încercat să scape de foc cu o dubă, dar nu au mai reușit. Vehiculul a fost găsit răsturnat și complet ars.

Un bărbat este supectat că ar fi de vină pentru incendiul din Cipru

Din primele informații, incendiul nu a pornit din cauza naturale. Un bărbat de 67 de ani a fost reținut pentru opt zile.

Canicula care a apărut în urmă cu o săptămână în Cipru, a adus temperaturi de 40 de grade Celsius, ploile nu și-au mai făcut apariția, iar experții spun că se așteaptă ca schimbările climatice să crească frecvența evenimentelor meteorologice extreme, precum valurile de căldură.

Citeste si: VIDEO| Răniții din explozia de la Petromidia, în comă indusă

Până acum, au ars 55 de kilometri pătrați de vegetație

"Este cel mai grav incendiu forestier din istoria Ciprului", a declarat directorul Departamentului Pădurilor Charalambos Alexandrou pentru televiziunea locală.

Președintele Nicos Anastasiades a descris incendiul drept "o tragedie". Într-un mesaj pe Twitter el a spus că a fost "cel mai grav incendiu din 1974" și a promis că guvernul va oferi ajutor imediat victimelor și familiilor acestora.

Citeste si: BREAKING NEWS! Cutremur în urmă cu câteva minute în România! Ce magnitudine a înregistrat și unde s-a resimțit- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO Imagini din timpul cutremurului de 5,4 care a zguduit România. S-a simțit și în țările vecine- antena3.ro

În ajutorul Ciprului au venit deja Marea Britanie, Grecia, Italia și Israel, care au trimis pompieri și avioane specializate. Totodată, Uniunea Europeană a activat mecanismul de ajutorare în caz de dezastru.

Cine este de vină pentru incendiul din Cipru [Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Nor toxic după explozia de la Petromidia. Ce spune mesajul Ro-Alert pentru avertizarea populației

Președintele Ciprului a mulțumit Greciei și Israelului pentru angajamentul de a trimite avioane de stingere a incendiilor pe insula mediteraneană. Se așteaptă ca aeronavele să sosească peste noapte. De asemenea, Italia a trimis avioane în ajutor.

De asemenea, șeful Comisiei Europene pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarcic, a declarat că este în curs un răspuns coordonat cu mobilizarea „capacității aeriene de stingere a incendiilor”.

Într-o declarație, Comisia a declarat că satelitul pentru urgențe Copernicus al UE a fost activat pentru a urmări focul și pentru a evalua zonele afectate de incendiu.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI