Muzeul etnografic Astra si-a deschis portile in 1963 si ilustreaza intreaga creatie populara din Romania. „Muzeul tehnicii populare” este situat la trei kilometri de soseaua ce face legatura intre Sibiu si Rasinari.

Citeste si: Cel mai mare muzeu în aer liber găzduieşte Festivalul de Benzi Desenate

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Muzeul se intinde pe o suprafata de 96 de ha si are 300 de cladiri si peste 15.000 de obiecte traditionale. Cel mai vechi monument, care a si devenit sigla muzeului, este o moarta hidraulica ce dateaza din 1963.



„Mai multe familii din tara au ales sa-si construiasca locuintele in stil traditional, apeland la specialistii de la Muzeul Astra pentru consultanta. De ce? Pentru ca o astfel de casa pastreaza elementele traditionale, imbinate insa cu nevoile cetateanului de secol XXI si este mult mai ‘sanatoasa’ decât una cu materiale moderne” a declarat Ciprian Stefan, directorul Complexului National Muzeal Astra, pentru publicatia Case si Gradini.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si