In articol:
- Care sunt aditivi cel mai folosiți în produsele de 1 Decembrie
- Ce nu lipsește de pe masa de 1 Decembrie
Specialiștii atrag atenția, însă, la pericolul pe care îl reprezintă anumite alimente cumpărate din comerț pentru masa festivă de 1 Decembrie.
Citește și: VIDEO- Pregătiri pentru Ziua Națională. La Iași, preparatul vedetă este fasolea cu cârnați
Citește și: VIDEO- Cât de mult îngrașă cozonacul? Află cum putem mânca fără a ne îngrășa
"Atenție la masa de 1 decembrie! Un român poate consuma pâna la 68 de aditivi alimentari, 164,7 grame de zahăr și 23,48 grame de sare pentru 100 de grame de produs! La mulți ani, România fără E-uri, zahăr și sare în exces", spun experții InfoCons.
Care sunt aditivi cel mai folosiți în produsele de 1 Decembrie
Potrivit specialiștilor, de 1 Decembrie trebuie să fim atenți la ce consumăm, pentru că o simplă masa compusă din fasole și cârnați, mici, muștar, ketchup, maioneză, bacon, pâine, suc tip ceai, bomboane poate ajunge până la 68 de aditivi alimentari (E-uri).
Pe lângă asta, masa de 1 Decembrie poate conține 164,7 grame de zahăr și 23,48 grame de sare pentru 100 de grame de produs.
Potrivit reprezentanților organizației de protecția consumatorilor InfoCons, de 1 Decembrie trebuie să fim foarte atenți la ce consumăm.
Citește și: VIDEO- Rețetă tradițională de bulz. Iată cum poți prepara cel mai gustos bulz
Nu produsele în sine sunt periculoase, cât modul în care sunt comercializate. La o simplă masă de 1 Decembrie, cei mai frecvent întâlniți aditivi alimentari sunt E330, E300 și E950.
Meniul de 1 Decembrie poate ajunge până la 23,48 grame de sare pentru 100 de grame de produs, în timp ce Organizația Mondială a Sănătății recomandă o cantitate zilnică de 5 grame de sare pe zi.
Ce nu lipsește de pe masa de 1 Decembrie
Ziua Națională este un prilej pentru organizarea meselor festive cu preparate tradiționale. Ce nu lipsește de pe masa de 1 decembrie?
De la tradiționalul ciolan cu fasole, până la jumări și șorici, toate fac deliciul românilor în aceste zile libere.
Cum arată meniul tradițional al românilor: O varză cu cârnați, niște mititei de porc, neuitata carne la garniță, tradiționala noastră, neuitatul ciolan cu fasole, nu lipsește nici mămăliga, sărmăluțele, pomana porcului și neuitații mititei pe care îi avem și de 1 decembrie, spun bucătarii.