Activele din Cehia, Polonia, Ungaria, Romania si Slovacia sunt scoase la vanzare in cadrul preluarii de peste 100 de miliarde de dolari a companiei britanice SABMiller de catre grupul belgian AB InBev, informeaza News.ro.

AB InBev, producatorul marcilor Budweiser si Stella Artois, s-a oferit sa vanda activele europene ale SABMiller pentru a obtine acordul autoritatilor de reglementare pentru preluare, una dintre cele mai mari din istorie.

Vanzarea, administrata de Lazard in numele AB InBev, este asteptata sa fie lansata la sfarsitul lui septembrie, in conditiile in care grupul belgian vrea sa finalizeze mai intai preluarea SABMiller, inainte de a incepe negocierile pentru brandurile est-europene, care includ liderul de piata din Cehia- Pilsner Urquell.

AB InBev vrea sa atraga oferte pentru intregul portofoliul de active din Europa Centrala si de Est, pentru a evita vanzarea pe bucati.

China Resources discuta in prezent cu consultantii despre o posibila oferta, arata sursele Bloomberg.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: O filmare din Coreea de Nord arată ce pățesc niște fete care au fost prinse uitându-se la filme sud-coreene. Imaginile au provocat șoc- antena3.ro

La competitia pentru preluarea afacerilor est-europene ale SABMiller vor participa producatorul japonez de bere Asahi si cateva grupuri financiare, precum Jacobs Holding AG, din Elvetia, Kulczyk Investments SA, din Polonia, si CVC Capital Partners.

Alte trei fonduri de investitii- KKR, Advent si Mid Europa Partners- ar putea depune oferte.

Fondurile de investitii sunt interesate sa investeasca in marci de bere din Europa Centrala si de Est, unde consumul de alcool ramane ridicat, oferind spatiu de dezvoltare.

Pilsner Urquell, de exemplu, are o cota de circa 40% pe piata berii din Cehia, unde consumul pe cap de locuitor este cel mai ridicat din lume.

Alte marci sunt Dreher in Ungaria, Tyskie si Lech in Polonia, Ursus in Romania si Topvar in Slovacia.

Vanzarea, evaluata la 5-7 miliarde de euro, a atras interes din partea unor fonduri prezente in Europa Centrala si de Est, intre care Mid Europa Partners, care este in cautarea unui partener.

Fondurile de investitii de dimensiuni medii discuta optiunile cu fonduri occidentale mari, intre care KKR si Bain Capital din SUA si BC Partners si PAI Partners din Europa.

SABMiller, al doilea mare producator de bere la nivel mondial, este prezent pe piata romaneasca prin intermediul Ursus Breweries, care detine unitati de producere a berii la Timisoara, Buzau, Brasov si o unitate de productie de capacitate mica la Cluj.

Totodata, grupul a achizitionat in 2009, prin Ursus Breweries, producatorul Bere Azuga.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si