Intre 3 si 9 februarie, Iranul a fost lovit de cel mai puternic viscol din istorie. Au existat sate in care niciun om nu a mai supravietuit. 4.000 de persoane si-au pierdut viata.

Aceasta furtuna puternica a inceput la sfarsitul lunii ianuarie a anului 1972 si a afectat vestul Iranului si Azerbaidjanul. in perioada 3 – 8 februarie, zapada a atins in unele locuri o inaltime de circa opt metri.

Viscolul a pus la pamant zeci de linii telefonice, a ingropat trenuri de calatori, a distrus state si a zdrobit mai multe masini in urma lui.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Autoritatile au anuntat atunci ca cea mai mare parte a Iranului occidental a fost ingropat in intregime in zapada timp de o saptamana. Putinii supravietuitori ce au reusit sa reziste temperaturilor de -25 de grade Celsius nu aveau apa, hrana, caldura si medicamente.

Dupa terminarea viscolului puternic, o gripa puternica a afectat zona rurala a Iranului, lipsa medicamentelor afectand sute de persoane.

Citeste mai mult aici
FOTO www.whateverweather.weebly.com


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si