România a înregistrat o scădere dramatică a numărului de nou născuți în primele 10 luni ale anului 2020. Anul acesta până în luna octombrie s-au născut 131.709 copii, cu peste 30.000 mai puțini față de perioada similară a anului trecut, potrivit Edupedu.

Citeste si: A fost născută în România, iar apoi a fost luată din spital și vândută unor americani: După 25 de ani, și-a găsit părinții: „Le-au spus că am murit, dar fusesem răpită!”

Lipsa a peste 30 de mii de copii dintr-o generație înseamnă are un impact direct asupra sistemului de educație. La grădiniță, de exemplu, în anul în care aceștia vor ajunge în învățământul preșcolar, vor fi cu cel puțin 1.200 de grupe de câte 25 de copii mai puține ca pentru cei din anul anterior. La fel și pentru momentul în care această generație va ajunge la școală.

Numărul mic nașteri nu are legătură directă cu pandemia

Nașterile din perioada primelor 10 luni nu au motive să fie influențate de actuala criză sanitară și economică, conceperea copiilor născuți în perioada analizată având loc cu circa 40 de săptămâni înainte (durata unei sarcini la termen). Copiii născuți în intervalul ianuarie-octombrie 2020 au fost concepuți în perioada mai-ianuarie 2019.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Citeste si: România, încă 30 de zile în stare de alertă

Sursa


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si