Cu o populație de 1372 de locuitori, orașul Băile Tușnad atrage în fiecare an jumătate de milion de turiști, dornici să încerce tratamente terapeutice, recomandate celor cu afecțiuni cardiologice și nu numai!

Acest oraș este situat la 32 de kilometri de Miercurea Ciuc, mai exact între munții Harghita și Bodoc, la o altitudine de 650 m. Băile Tușnad este un oraș și totodată o stațiune balneară din România.

Se mai cunoaște drept ,,Mica Elveție''. Este o stațiune foarte cunoscută dinn punct de vedere balneo-climaterice.

Lucruri interesante despre Băile Tușnad

Cel mai mic oraș din România: Are doar 1.372 de locuitori, însă arată splendid

Cel mai mic oraș din România: Are doar 1.372 de locuitori, însă arată splendid

Băile Tușnad este un oraș-sat situat în județul Harghita din Transilvania, România. Este situat la o altitudine de aproximativ 650 de metri și este cunoscut pentru apele sale minerale termale.

În Băile Tușnad există numeroase surse termale, care sunt utilizate în scopuri terapeutice. Orașul are și o stațiune balneo-climaterică, care oferă tratamente pentru diverse afecțiuni, cum ar fi afecțiuni ale sistemului circulator, afecțiuni ale sistemului nervos sau afecțiuni ale aparatului locomotor.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Lacurile colorate ale României: Descoperă frumusețea și curiozitățile celor mai spectaculoase lacuri naturale

Băile Tușnad este un loc popular de vacanță, fiind cunoscut pentru frumusețea peisajelor naturale, dar și pentru activitățile de agrement pe care le oferă, cum ar fi drumețiile, ciclismul, pescuitul sau vânătoarea.

În apropierea orașului se află Parcul Național Harghita, o zonă protejată cu o mare diversitate de plante și animale.

De asemenea, în apropiere se află și Cheile Bicazului, un defileu spectaculos străbătut de râul Bicaz.

Orașul are o istorie bogată

Cel mai mic oraș din România: Are doar 1.372 de locuitori, însă arată splendid

Cel mai mic oraș din România: Are doar 1.372 de locuitori, însă arată splendid

Pe lângă beneficiile sale terapeutice și naturale, Băile Tușnad are și o bogată istorie și cultură. Printre cele mai importante atracții turistice se numără Biserica Reformată-Calvină, construită în stil gotic în secolul al XIII-lea, dar și Castelul Teleki, construit în secolul al XVIII-lea. De asemenea, în Băile Tușnad are loc în fiecare an Festivalul Internațional de Folclor, care aduce împreună artiști din diferite țări și regiuni.

Citește și: De ce să vizitezi Băile Felix?

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si