Un simbol al curajului si devotamentului cu care si-au aparat tara ostasii nostri tara in al doilea razboi mondial a devenit bataia de joc a unei tari intregi. Cine a luat aceasta decizie si ce au vrut autoritatile sa sugereze … nimeni nu-si aminteste.  

-Este de mult pus becul? Da. 

Si noaptea se aprinde? E frumos, se aprinde.

- Cum s-a pus becul chiar in cioc? Nu stiu. Probabil l-au pus acolo, ca sa lumineze.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

Vulturul cu bec in cioc este foarte cunoscut printre oamenii din Filipesti. Nu mai iau monumentul accesorizat in deradere si asta pentru ca s-au obisnuit cu el. Asa-I stiu de cand a fost ridicat.

LA LUMINA …CIOCULUI

De cum se lasa seara, becul din cioc se aprinde odata cu felinarele de pe strada. Este o adevarata placere, spun oamenii, sa stea de vorba seara sub monument.

-Frumos monumentul? Foarte frumos. Vechi de ani.. De cand este? Dupa razboi, facut de atunci. Detaliul din ciocul vulturului l-ati vazut? Da. Ce ca are becuri? Nu-i nimic. E frumos ca-l vedem si noaptea.

CE MAI E DE FACUT?

Si totusi este vorba de un monument istoric al carui aspect nu poate fi modificat decat cu acordul autoritatilor responsabile.

Reprezentantii primariei sustin ca monumentul este accesorizat cu becuri de foarte mult timp, insa vor lua masuri in acest sens:"  Pe o parte sunt cei morti in Primul Razboi Mondial si pe cealalta parte cei morti in Al doilea Razboi Mondial. Am si eu un unchi".

VASILE SURUGIU, VICEPRIMARUL COMUNEI FILIPESTII DE PADURE: "Eu asa l-am gasit. Nu stiu care a fost ideea punerii acestor becuri. Pentru ca s-a provocat aceasta discutie sigur vom lua o decizie si o masura, consultand toate organelle abilitate"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si