Cel mai periculos rechin din lume. Există o mulțime de mituri asociate rechinilor. Iar orice rechin suficient de mare poate ataca o persoană.

Puii de rechin, precum și indivizii tineri, mănâncă activ pește, devenind cu timpul mai mari, iar prădătorii unui număr de specii trec la o altă pradă și anume mamifere.

Iată care este cel mai mare rechin din lume și unde trăiește acesta!

Care este cel mai periculos rechin din lume?

Cel mai periculos dintre ei, este marele rechin alb. Acest rechin poate mânca delfini, broaște țestoase, focă de blană. Conform specialiștilor, atacurile rechinilor asupra surferilor sunt legate de faptul că silueta unei persoane de pe un tablou seamănă cu un rechin al unui sigiliu.

Rechinul alb aparține unei familii de rechini cunoscuți drept înotători rapizi numiți rechini mackerel, fiind cel mai mare carnivor de pe pământ. Marele rechin alb este o specie care este pe cale de dispariție, nu există mai mult de 3.500 de persoane în întreaga lume. Dar există multe alte specii de rechini.

Citeste si: Cum te fereşti de rechini când înoţi în largul mării?

Mai mult, aceștia sunt cei mai eficienți și de succes prădători care trăiesc în mări și oceane. Unii dintre acești rechini vânează fără sânge, folosind otravă, tentacule, harpoane.

Alții fac atacuri deschise asupra victimelor lor. Și în orice caz, o persoană ar trebui să fie vigilentă dacă ar decide să se cufunde în lumea apei și să-i studieze locuitorii.

Marele rechin alb sau Carcharodon carcharias, cel mai periculos rechin din lume, şi-a câştigat acest titlu datorită unui număr mare număr de atacuri, dar și al mărimii sale impresionante, care poate ajunge până la 6 metri lungime.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Omul nu se numără printre alimentele sale preferate ale acestui rechin, marele alb se hrăneşte de obicei cu peşte, păsări de mare şi foci. Trăieşte în apele din regiunile tropicale şi temperate, şi nu doar în oceane, ci şi în Marea Mediterană.

Cel mai periculos rechin din lume: În ce mări şi oceane trăiește?

Cel mai periculos rechin din lume: În ce mări şi oceane trăiește?

În ce mări trăiesc rechinii?

Mările și oceanele găzduiesc rechini, specii marine extrem de periculoase pentru oameni. Experții în știință au descoperit peste 450 de specii de acești prădători.

Marele rechin alb trăieşte în apele din regiunile tropicale şi temperate, şi nu doar în oceane, ci şi în Marea Mediterană.

Foarte mulți sunt interesați unde trăiesc rechinii, fiind o anxietate legată de siguranța lor. Trebuie să știți că atacurile de rechini asupra oamenilor sunt rare.

Citeste si: Trăiesc rechini în Marea Neagră? Informaţii mai puţin ştiute despre "Câinii de mare"

Conform unor statistici, doar câteva specii de rechini pot ataca o persoană, iar motivul constă adesea în faptul că peștele nu poate înțelege cine se află în fața lui. Iar carnea umană nu aparține produselor alese ale unui prădător de acest fel.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Așadar, unde trăiesc rechinii? Este o mare parte a coastelor care aparțin zonei de apă a Oceanului Mondial. Mai precis, Marea Roșie, mările din Orientul Îndepărtat.

În ceea ce privește atacurile de rechini, cele mai periculoase, potrivit unor date neoficiale, sunt în țările: Tanzania, Ghana și Mozambic. Conform statisticilor oficiale, acestea includ Australia, Brazilia, Noua Zeelandă, Africa de Sud și Statele Unite.

Citeste si: Egiptul a închis plajele la Marea Roșie după atacul rechinului ucigaș

Pe când, Marea Mediterană găzduiește rechini cu aripi lungi și rechini-tigru. Totodată, pot înota din ocean în Marea Roșie. Marea Neagră, Azov și Marea Nordului sunt complet sigure în acest sens.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si