Cutremurul din Haiti, cu magnitudinea de 7,2 grade, a făcut peste 1.900 de morţi şi aproape 10.000 de răniţi în sud-vestul insulei, lăsând mii de persoane fără adăpost şi trezind teribile amintiri despre marele cutremur de pământ din 2010. Aproape 60.000 de case au fost distruse sau avariate.

Citeste si: Cutremur de 7,2 în Haiti

Haiti, lovită de seisme foarte puternice

Agenţia de apărare civilă din Haiti a postat marţi pe Twitter cifre actualizate despre seismul devastator, în timp ce eforturile de salvare şi recuperare continuă. 

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

Haiti, considerată cea mai săracă ţară din emisfera vestică, suferă în continuare consecinţele seismului din 12 ianuarie 2010, cu magnitudinea 7, care a dus la moartea a 220.000 de persoane şi a lăsat un milion de oameni fără locuinţe.

Pagubele în urma cutremurului, care a lovit oraşul dens populat Port-au-Prince, au fost estimate la 8 miliarde de dolari.

Citeste si: Cutremur devastator, soldat cu moartea a 1.300 de persoane. Unde a avut loc acesta

Ajutor financiar de doar 3 milioane euro din partea UE

UE va acorda un ajutor umanitar în valoare de 3 milioane de euro pentru Haiti cu scopul de a răspunde necesităţilor populaţiei sinistrate după seismul devastator care a lovit ţara sâmbătă, a anunţat marţi Comisia Europeană.

Aproape 60.000 de case au fost distruse sau avariate.[Sursa foto: Twitter]

Pentru a fi utile cât mai curând posibil, fondurile deblocate de UE vor fi puse la dispoziţia "partenerilor umanitari deja activi" în regiune şi vor întări capacitatea acestor organizaţii de a "furniza rapid un ajutor umanitar haitienilor celor mai vulnerabili", precizează Comisia într-un comunicat prezentat de

Agerpres.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si