Close sidebar
Close sidebar

Cel putin 10 turisti au fost raniti dupa ce vulcanul Etna a erupt

Cel putin 10 turisti, inclusiv jurnalisti BBC, au fost raniti joi, in urma eruptiei vulcanului Etna din sudul Italiei, relateaza The Independent.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Nu este clar deocamdata cati jurnalisti se aflau pe versantul de sud al vulcanului, dar unul dintre ei a anuntat pe Twitter ca din gurp facea parte si o femeie de 78 de ani.

Niciuna dintre victime nu este in stare grava. sase dintre ele au avut, insa, nevoie de ingrijiri medicale.

Potrivit primelor informatii, turistii s-au apropiat la cateva sute de metri de fluxul de lava, cand acesta a intrat in contact cu o bucata de zapada, provocand o explozie.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie care a fost prinsă de 400 de ori la furat din magazine își mai poate face cumpărăturile doar în 3 locuri din 3.200 km pătrați- antena3.ro

Fragmente incinse care au zburat in aer au lovit turistii.

Vulcanul Etna a intrat in eruptie marti.

Etna, cel mai mare vulcan activ din Europa, trece printr-o perioada de activitate vulcanica incepand de la sfarsitul lunii ianuarie. Deocamdata nu a avut loc nicio eruptie de amploare.

Activitatea sa este urmarita constant cu ajutorul unor camere video termice, care monitorizeaza situatia in permanenta, potrivit ANSA. 

News.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI