Close sidebar
Close sidebar

Cel putin 11 morti in noi alunecari de teren la Manizales, in centrul Columbiei, o regiune unde se produce cafea

Cel putin 11 persoane au murit, iar alte cel putin 20 au fost date disparute miercuri, in Columbia, in alunecari de teren provocate de ploi puternice la Manizales (centru), la mai putin de trei saptamani dupa ce un torent urias de noroi a devastat Mocoa si a ucis 323 de oameni, relateaza AFP.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Un nou bilant prezentat de Crucea Rosie Columbiana anunta "57 de locuinte afectate, noua raniti, aproximativ 20 de disparuti si 11 morti" in urma ploilor torentiale care au afectat marti Manizales, capitala departamentului Caldas, in principala regiune in care se produce cafea in tara.

Un prim bilant de miercuri dimineata (ora locala) anunta opt morti.

Presedintele Juan Manuel Santos si-a anulat activitatile miercuri, pentru a se duce la Manizales, "din cauza situatiei de urgenta" de la fata locului, a anuntat el intr-un mesaj postat pe Twitter.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

" Orasul (este) literalmente izolat din cauza alunecarilor de teren, surparilor si inundatiilor", a declarat primarul José Octavio Cardona, pentru posturi de radio locale.

Aceasta noua catastrofa naturala are loc dupa torentul de norori care a distrus pe 31 martie orasul Mocoa, in sudul Columbiei, soldat cu 323 de morti si in urma caruia au fost date disparute 103 persoane, potrivit ultimului bilant difuzat marti.

Potrivit unui studiu al Universitatii Nationale, publicat dupa tragedia de la 31 martie, 385 de situri din Columbia prezinta riscuri de alunecari de teren.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI