Politistii de frontiera de pe nava maritima de patrulare MAI 1102 a Garzii de Coasta, aflati in misiune de supraveghere a frontierelor maritime externe ale Uniunii Europene, a primit, la sfarsitul saptamanii trecute, o solicitare de interventie in cazul unei ambarcatiuni gonflabile supraincarcate cu persoane, care se indrepta spre apele teritoriale ale Greciei, fiind in pericol de scufundare in Marea Egee.

Dupa evaluarea situatiei la fata locului si avand in vedere supraaglomerarea ambarcatiunii si riscul de a se scufunda, politistii de frontiera romani au inceput actiunea de salvare. La bordul navei au fost transbordate 52 de persoane, dintre care 17 barbati, 22 de femei si 13 copii, care au spus ca provin din Siria, Kuweit, Arabia Saudita si Palestina, arata, marti, Politia de Frontiera.

Politistii de frontiera  le-au oferit asistenta, iar cateva ore mai tarziu, toate persoanele au fost debarcate in Portul Chios si predate autoritatilor elene, pentru a primi asistenta medicala, a fi identificate, inregistrate si amprentate.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

De la inceputul detasarii in Grecia, in ianuarie 2017, alaturi de echipajele celorlalte nave apartinand statelor membre ale UE, detasate de Agentia Frontex in Grecia, in cadrul Operatiunii Comune „EPN Poseidon Sea”, politistii de frontiera romani de pe nava Garzii de Coasta au salvat 676 persoane care se aflau in pericol, la bordul unor ambarcatiuni de mici dimensiuni, in apele teritoriale elene.

In primele patru luni ale acestui an, nava maritima de patrulare MAI 1102 din cadrul Garzii de Coasta, cu un echipaj de 23 de politisti de frontiera la bord, desfasoara, in cadrul Operatiunii Comune "EPN Poseidon Sea", misiuni de patrulare, cercetare, cautare si salvare la frontierele maritime externe ale Uniunii Europene, in Marea Egee, alaturi de celelalte state membre UE participante la misiune. 

Sursa: News.ro

Foto: politia de frontiera.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si