Close sidebar
Close sidebar

Cel putin 15 copii au murit in Sudanul de Sud la inceputul lunii trecute, dupa ce au fost vaccinati cu aceeasi seringa

Cel putin 15 copii au murit in Sudanul de Sud la inceputul lunii mai, dupa ce asistentii medicali care i-au vaccinat impotriva pojarului au folosit aceeasi seringa fara a o steriliza, a anuntat vineri ministrul Sanatatii, citat de Reuters.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Alti 32 s-au imbolnavit, dar au supravietuit.

Simptomele prezentate de copii au fost febra mare, diaree si varsaturi, a precizat ministrul Riek Gai Kok.

Echipa care a vaccinat copiii in acest eveniment tragic nu a fost nici calificata, nici pregatita pentru campania de imunizare”, a explicat Kok.

Un raport pus la punct de o comisie de specialisti a aratat ca micutii au murit de sepsis, deoarece vaccinurile au fost contaminate prin folosirea in mod repetat a unei seringi nesterilizate.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Aproximativ 300 de copii au fost vaccinati in perioada 2-5 mai, in satul Nacholdokopele, din estul tarii.

Sudanul de Sud, stat producator de petrol, si-a declarat independenta in 2011 si intâmpina dificultati in a el asigura cetatenilor sai chiar si asistenta de baza, in urma razboiului civil izbucnit in decembrie 2013.

Sursa: News.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI