Bilantul mortilor cauzate de caldura la Montreal a ajuns la 12, a anuntat directoarea regionala a Sanatatii Publice din oras, dr. Mylène Drouin.

Cinci decese au fost semnalate in ultimele 48 de ore in regiunea cantoanelor din est, la est de metropola Quebec, potrivit ziarului La Tribune, care citeaza autoritati sanitare locale.

Victimele de la Montreal fac parte din "populatii foarte vulnerabile, persoane in varsta sau care sufera de boli cronice ori mentale" si nu dispun de climatizare, a precizat Drouin intr-un interviu acordat postului public Radio-Canada.

La Montreal se inregistrau miercuri 34 de grade Celsius, iar factorul umiditatii depasea 40, potrivit unor date de la serviciul de meteorologie Environnement Canada.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Umiditatea este un indicator folosit in Canada, care exprima efectul comun al caldurii si umiditatii in atmosfera- nivelul caldurii resimtite de cea mai mare parte a persoanelor.

Teperaturile depasesc cu regularitate 30 de grade, de vineri, in sudul provinciei Quebec, iar factorul umiditatii a atins 44 la inceputul saptamanii.

Un "avertisment cu privire la caldura" emis de Environnement Canada este in vigoare in sudul provinciei Quebec, insa serviciile de meteorologie preconizau o scadere a temepraturii incepand de vineri.

Niciun deces nu a fost semnalat in provincia vecina, Ontario, in care s-au inregistrat de asemenea temperaturi mari.

in 2010, un val de caldura a cauzat moartea a aproximativ 100 de persoane in regiunea Montreal.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si