Ample operațiuni de salvare și căutare după ce o tornadă a lovit statul american Mississippi.
Zona afectată se întinde pe o lungime de peste 150 de kilometri în partea de vest a statului.  ”Din păcate, este de aşteptat ca aceste bilanţuri să crească”, a adăugat această instituţie.

Citește și: Dezastru în SUA: o tornadă a lovit centrul statului Alabama. Cel puțin șase persoane au decedat

„Multe persoane din zona deltei fluviului Mississippi au nevoie de protecţie în această noapte. Am activat sistemul de sprijin medical şi am solicitat mai multe ambulanţe şi alte mijloace de asistenţă de urgenţă pentru cei afectaţi. Este în desfăşurare operaţiunea de căutare şi salvare”, a declarat guvernatorul statului Mississippi, Tate Reeves.

Citește și: VIDEO- Europa are parte de vreme neobișnuită. Recordurile de căldură pe timp de iarnă au fost doborâte pe întreg continentul

Dezastru în SUA: o tornadă a lovit centrul statului Alabama. Cel puțin șase persoane au decedat

Cel puțin șase persoane au decedat după ce o furtună și o tornadă au lovit centrul statului american Alabama.  Oficialii nu au putut da mai multe detalii, dar au fost confirmate șase  decese  până la această oră. Rugăciunile mele se îndreaptă către rudele lor şi comunităţi. Suntem mult prea obişnuiţi cu această vreme dezastruoasă, dar oamenii noştri sunt rezilienţi. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Europa are parte de vreme neobișnuită. Recordurile de căldură pe timp de iarnă au fost doborâte pe întreg continentul

"Vom trece peste asta şi vom deveni mai puternici”, a afirmat, pe Twitter, guvernatorul din Alabama Kay Ivey.

A fost declarată stare de urgență pentru şase districte din Alabama: Autauga, Chambers, Coosa, Dallas, Elmore and Tallapoosa. 

Au fost avariate mai multe case și au fost afectate și unele zone din Georgia și Mississippi. Peste 200 de zboruri au fost anulate sau întârziate la Aeroportul Internaţional Hartsfield-Jackson din Atlanta şi Aeroportul Internaţional Charlotte Douglas. 

Citește și: Care este diferența dintre un uragan și un ciclon și ce pagube pot provoca cele două fenomene meteo extreme


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si