Close sidebar
Close sidebar

Cel putin 40 de morti la Kabul, intr-un atentat la un centru cultural siit

Cel putin 40 de persoane au fost ucise, iar alte zeci au fost ranite intr-un atentat la un centru cultural siit, joi, la Kabul, unde atentatele se multiplica, a anuntat Ministerul afgan de Interne, relateaza AFP.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Nicio grupare armata nu a revendicat atacul, comis la trei zile dupa ce un kamikaze s-a detonat in apropierea unei filiale a serviciilor de informatii afgane in capitala, omorand sase persoane.

Talibanii au anuntat destul de rapid ca nu au nimic a face cu atentatul de joi, care a afectat si Afghan voice agency, o institutie media situata in apropiere.

"Tinta atacului era centrul cultural Tabayan. O ceremonie se desfasura acolo cu ocazia marcarii a 38 de ani de la invazia sovietica in Afganistan, in momentul in care a avut loc o explozie", a declarat pentru AFP un adjunct al purtatorului de cuvant al Ministerului afgan de Interne Nasrat Rahimi.

Aceasta explozie a fost urmata de altele doua, de putere mai mica, care nu s-au soldat cu victime, a adaugat el.

"Avem 40 de morti, 30 de raniti, dar acesta nu este bilantul final, care poate sa creasca in continuare", a spus purtatorul de cuvant.

Ministrul delegat cu Sanatatea Ghulam Mohammad Paikan a anuntat pe postul de televiziune Tolo "35 de martiri si alti 20 de raniti", "toti civili", ucisi de "arsuri" provocate de atentat.

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Alimentele și băuturile bogate în flavonoide pot reduce cu o treime riscul de demență. Cât de des ar trebui consumate- antena3.ro

FEMEI SI COPII

"Eram in sala, in al doilea rand, cand explozia a avut loc in spatele nostru(...) Dupa asta ceva a luat foc si era fum in sala", a povestit Mohammad Hasan Rezayee, un student, ars pe fata si la maini.

"Era haos. Toata lumea urla si plangea. oamenii erau panicati. Toata lumea cerea ajutor", a continuat el, adaugand ca femei si copii se afla intre victime.

in fotografii postate pe pagina de facebook a Afghan voice agency, vecina, apare curtea acestei publicatii plina de moloz si sase corpuri aliniate pe jos, unul dintre ele plin de sange.

Ministerul Sanatatii a anuntat initial un bilant de patru morti si sase raniti, insa un cadru spitalicesc a declarat pentru un post local de televiziune ca 18 raniti au fost adusi la institutia sa.

"Cinci dintre ei sunt in stare critica, iar medicii nostri incearca sa le salveze viata", a declarat Sabir Nasib, diectorul Spitalului Istiqlal.

Acest atentat este ultimul comis la Kabul, unde atacuri sangeroase se succed, transformand capitala intr-unul dintre locurile cele maipericuloase din tara.

La 31 mai, un camion-capcana a ucis 150 de persoane si a ranit alte aproximativ 400.

Gruparea jihadista Statul Islamic, care a revendicat atentatul de luni la o filiala a serviciului afgan in capitala, si-a multiplicat recent atentatele in Afganistan, mai ales impotriva minoritatii siite, la Kabul.

Talibanii si-au crescut si ei hartuirea fortelor de securitate.

Sursa: news.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI