Potrivit informaţiilor adunate de News.ro din pietele bucurestene, din hipermarketuri si de pe Monitorul Preturilor, platforma administrata de Consiliul Concurentei, reiese ca pentru produsele de baza precum carne de porc, cozonac, faina, ulei, oua, salam, carnati, fructe si legume, o  familie medie cheltuie in jur de 400 de lei, scrie Profit.

Un studiu recent al companiei de cercetare Mednet Marketing Research Center arata ca romanii din mediul urban vor fi dispusi sa aloce in medie, pentru produsele alimentare 649,25 lei.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Ca o curiozitate este faptul ca de multe ori, in piete produsele alimentare sunt mai scumpe decat in hipermarketuri. Spre exemplu, intr-o piata mare din sectorul 4, un producator care sustine ca aduce produse traditionale din Sibiu vinde carnati uscati de porc cu 25 de lei pe kilogram, cascaval cu 30 de lei pe kilogram sau cozonac facut in casa cu 22 lei bucata. Aceleasi produse in hipermarket le gasesti cu preuturi mai mici: 15 lei- cozonacul, 20 de lei/kg – cascavalul.

Si in cazul carnii de porc in hipermarket preturile sunt mai mici. Pulpa de porc, de exemplu, costa la comerciantii traditionali circa 17 lei/kg, in timp ce la marile magazine aceasta costa 14 lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si