Atacatorii, imbracati in uniforme de politie si la volanul unor vehicule militare furate, au vizat un punct de control al politiei si doua restaurante, pe o autostrada din apropiere de orasul Nassiriya, folosind masini-capcana si veste cu explozibili, au precizat sursele.

Seful Directoratului pentru Sanatate din Nassiriya, Jassim al-Khalidi, a declarat ca la spitalul din oras au fost aduse 50 de cadavre, dar ca bilantul ar putea creste, pentru ca o parte dintre raniti sunt in stare critica.


 

Surse medicale au declarat ca cel putin 10 pelerini iranieni, care vizitau locuri sacre siite, se numara printre morti.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Cel mai sangeros atac a fost cel de la un restaurant de la vest de Nassiriya. “Un atacator si-a detonat vesta cu explozibili intr-un restaurant aglomerat, in timp ce un grup de persoane inarmate au aruncat grenade si au tras in clienti”, a declarat colonelul de politie Ali Abdul Hussain.

Surse din fortele de ordine au declarat ca mai multi ofiteri au fost ucisi si in atacul vizand punctul de control, dar bilantul acelui atac nu este clar inca.

Statul Islamic a revendicat responsabilitatea, intr-un comunicat publicat de agentia sa, Amaq News, potrivit carora jihadistii sunniti au ucis « zeci de siiti”.

Activitatea ISIS este concentrata, de obicei, in vestul si nordul Irakului. Atacurile cu bomba in sud, unde este extras majoritatea petrolului si unde exista o prezenta sporita a fortelor de securitate, sunt relativ rare.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si