Mai mulţi atacatori înarmaţi au deschis focul duminică într-o biserică catolică din Owo, în sudul Nigeriei. Atacul a avut loc în timpul liturghiei şi s-a soldat cu zeci de morţi, relatează presa internațională.

Citeste si: VIDEO- Atac armat în SUA: Trei persoane au murit şi 11 au fost rănite

În înregistrări video de la faţa locului se văd bălţi de sânge şi cadavre, inclusiv de copii, pe pardoseala bisericii.

Explozii în biserica atacată

Un site de presă local, care citează ca sursă un parlamentar, susţine că au fost ucişi 28 de oameni; ziarul Nigerian Tribune susţine că sunt 50 de morţi Nu s-a comunicat deocamdată niciun bilanţ oficial.

Citeste si: VIDEO- Un tânăr de 34 de ani s-a aruncat în gol de la etajul 24, din cel mai înalt bloc turn din România

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Există şi relatări potrivit cărora în timpul atacului au avut loc şi explozii.

În ultimii ani, grupuri jihadiste au comis multe atacuri sângeroase asupra unor biserici, în special în nordul Nigeriei, unde populaţia este majoritar musulmană.

Atacul de duminică este primul de acest gen în sudul ţării, unde predomină creştinii.

Nicio grupare nu a revendicat atentatul, însă- potrivit DPA- localnicii cred că autorii sunt din nord, informează Agerpres.

Atentat sângeros de Duminica Rusaliilor

Autoritățile locale au spus că atacatorii au vizat Biserica Catolică Sf. Francisc din statul Ondo exact în momentul în care credincioșii catolici s-au adunat la slujba de Duminica Rusaliilor.

Printre morți au fost mulți copii, au spus el oficialii. Aceștia au declarat că preotul bisericii a fost răpit. „Inimile noastre sunt grele”, a scris duminică guvernatorul Ondo, Rotimi Akeredolu.

Autoritățile nu au făcut publice imediat un bilanț oficial al morților. 

Un medic de la un spital din Owo, un oraș din statul din sud-vestul Nigeria, a declarat pentru Reuters că nu mai puțin de 50 de cadavre au fost mutate la Centrul Medical Federal și la Spitalul Catolic St. Louis.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si