Principalii vinovați ai acestui atentat sunt teroriștii de la ISIS-K. Oficialii americani cred cu tărie că grupul ISIS-Khorasan (ISKP) a fost în spatele atacului de joi de la aeroportul din Kabul.

Talibanii au tras în aer pentru a dispersa mulțimea de la poartă”.

Cei ce au supraviețuit atentatului povestesc cu groază acele clipe."T rupuri, carne și oameni aruncați într-un canal din apropiere", a declarat Milad, care se afla la locul primei explozii, pentru agenția de presă AFP. 

"Când oamenii au auzit explozia, a existat o panică totală. Talibanii au început apoi să tragă în aer pentru a dispersa mulțimea de la poartă", a spus un al doilea martor.

„Am văzut un bărbat care se grăbea cu un bebeluș rănit în mâini”. Nu voi mai vrea niciodată să merg la aeroport”, a spus el.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Alertă pe aeroportul din Kabul. Sunt cel puțin 11 morți și zeci de răniți, inclusiv 3 soldați americani

Un avion german medical a fost trimis la Kabul.

Toate trupele germane au reușit să părăsească țara după ce au evacuat peste 5.300 de persoane din 45 de națiuni, inclusiv peste 500 de germani și peste 4.000

de afgani, a spus ministrul. 

Citeste si: Talibanii au acceptat ca afganii să părăsească ţara după 31 august, potrivit Berlinului

Cel puțin patru militari germani au fost uciși în atentat.

John Kirby a confirmat că ”un număr” de soldați americani au fost uciși în urma atacurilor din Kabul. Alții au fost răniți, dar sunt tratați în acest moment.

Citeste si: Drama familiilor din Kabul. Nevoiți să își părăsească țara cu riscul de a se despărți de familii


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si