In articol:
- Cele 5 alimente care îți otrăvesc organismul și trebuie evitate
- Prăjelile, zahărul și făinoasele, primele pe lista neagră a medicului nutriționist
- Cea mai mare problemă este lipsa de mișcare
Medicul Cezar Amititeloaie, unul dintre cei mai cunoscuți cardiologi, a vorbit despre alimentele care trebuie evitate pentru că ne otrăvesc organismul.
Cele 5 alimente care îți otrăvesc organismul și trebuie evitate
Medicul Cezar Amititeloaie, în vârstă de 43 de ani, este absolvent al Facultății de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa”, Iași (2006).
Medicul a realizat un top cinci alimente care nu ar trebui consumate pentru că otrăvesc organismul. Pe primul loc se află prăjelile.
”Pe primul aș pune prăjelile, uleiurile din semințe, ulei de floarea soarelui prăjit, ceea ce foarte multă lume consumă.
Prăjelile, zahărul și făinoasele, primele pe lista neagră a medicului nutriționist
Pe locul doi este zahărul. Dacă e combinat cu alți nutrienți poate avea o absorbție mai lentă, a precizat medicul la Antena 3.
Pe locul trei sunt făinoasele, iar medicul spune că mănâncă paste de patru ori pe lună, dar încearcă să aleagă paste dintr-un grâu integral mai scump.
"Făina, cerealele și pâinea sunt modificate genetic în marea lor majoritate, grâul nu mai este cel de altădată și aceste modificări cumva duc la inflamații", a declarat Dr. Cezar la Sinteza zilei.
Cea mai mare problemă este lipsa de mișcare
Cea mai mare problemă a societății este lipsa de mișcare, consideră medicul.
"Dacă ar face sport, atunci nu sunt neapărat atât de nocive aceste alimente", a declarat Dr. Cezar.
Pe locul patru medicul nominalizează excesul de proteine de origine animală, iar pe locul cinci excesul de fibre.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
"Mâncăm prea multă carne, în raport cu munca fizică pe care am făcut-o. Nu trebuie consumată în fiecare zi, dar a renunța de tot la carne se poate asocia cu foarte multe carențe. Carnea sănătoasă e bună dacă provine de la animale care au trăit liber, care nu au fost stresate. Doar oile și vacile sunt crescute în spații deschise, porcii sunt crescuți în spații închise și trăiesc mult mai stresați, de aceea se îngrașă. Este cea mai nocivă soluție", spune el.