Cele două regiuni care au suspendat vaccinarea cu Pfizer, din cauza unui defect de ambalare
Autoritățile din Hong Kong au oprit miercuri utilizarea vaccinului COVID-19 dezvoltat de Pfizer și BioNTech ca măsură de precauție, din cauza ambalajului.
Suspendarea vine pe fondul unei derulări lente a programului de vaccinare din cauza încrederii în scădere în vaccinul Sinovac Biotech Ltd din China și a temerilor de reacții adverse.
"Din motive de precauție, vaccinarea trebuie suspendată imediat în perioada anchetei", a declarat guvernul orașului într-un comunicat, referindu-se la Pfizer/ BioNTech.
Citeste si: Record de decese zilnice din cauza COVID-19 în Brazilia. Proteste în întreaga ţară
Pfizer/ BioNTech a fost preferat de locuitori, numărul de rezidenți care au rezervat vaccinul fiind mai mult decât dublul celor care au rezervat Sinovac în ultima săptămână, potrivit cifrelor guvernului. Orașul a anunţat într-o declarație că a primit o notificare de la Fosun Industrial (Hong Kong), distribuitorul vaccinului Pfizer/ BioNTech din Hong Kong și Macao, că a găsit defecte de ambalare într-un lot de vaccinuri, problemele fiind legate de închiderea flacoanelor.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
„BioNTech și Fosun Pharma nu au niciun motiv să creadă că siguranța produselor este expusă riscului”, a spus guvernul, potrivit Mediafax.
Cu toate acestea, vaccinările din cele două loturi de vaccinuri Pfizer/ BioNTech procurate de Hong Kong au fost suspendate și toate centrele comunitare de vaccinare au încetat să mai utilizeze vaccinul până la o nouă notificare, a spus guvernul.
Citeste si: Vești bune: Compania Pfizer a început un studiu clinic pentru un medicament antiviral pentru tratarea COVID-19
Macao a anunţat că suspendă vaccinul Pfizer/ BioNTech din cauza defectului de ambalare, la fel ca regiunea Hong Kong. Într-un incident separat, guvernul din Hong Kong a declarat că a închis o clinică privată care administra vaccinuri COVID-19 după ce un medic a „încălcat un acord” în cadrul programului de inoculare al orașului.
Radiodifuzorul RTHK a raportat că medicul a recomandat oamenilor să ia mai degrabă vaccinul Pfizer/ BioNTech decât Sinovac, datorită unei mai bune reputații internaționale a primului.
Autorităţile din Brazilia au identificat o eficienţă de 78% în cazul vaccinului împotriva Covid-19 dezvoltat de chinezii de la Sinovac, ceea ce i-ar permite să fie unul dintre vaccinurile salvatoare la nivel global, alături de Pfizer-BioNTech, Moderna şi AstraZeneca.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Vaccinul dezvoltat de Sinovac, denumit CoronaVac, utilizează o formă inactivă de Covid-19 pentru a declanşa un răspuns imunitar, o tehnologie care s-ar putea contura drept o opţiune atractivă pentru multe ţări mai sărace, în contextul în care nu trebuie ţinut la temperaturi extrem de joase, deci nu prezintă costuri ridicate din punct de vedere logistic, precum cele dezvoltate de Pfizer-BioNTech şi Moderna, potrivit Fortune.
Sursa: ObservatorNews