Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Cele mai bizare preparate din întreaga lumea. Olandezii obișnuiesc să ungă pâinea cu unt, iar apoi să presare fire de ciocolată 

Ouă ochiuri, omletă sau un iaurt simplu sunt câteva dintre cele mai populare alegeri pentru micul dejun. Cel puțin în țara noastră, căci alte culturi au definiții total neașteptate pentru cea mai importantă masă a zilei. Budinca de ou fermentat sau sucul de pește sunt gustări pe care le puteți primi dimineața dacă mergeți în Asia sau America Latină. Iată un top al celor mai ciudate idei de mic dejun!

Redactia Stirile Kanal D,

Cele mai bizare preparate din întreaga lumea. Olandezii obișnuiesc să ungă pâinea cu unt, iar apoi să presare fire de ciocolată 

[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Un orez cu lapte cu aromă de carne alături de „oul secular”. Un preparat ciudat pe care chinezii îl găsesc însă ideal pentru micul dejun. Nu vă lăsați păcăliți de aspectul oului, nu are un secol, doar arată ca și cum ar fi stat un veac la murat.

Citește și: EXCLUSIV- Zacusca, alimentul-vedetă al toamnei. Greșeala pe care multe gospodine o fac, an de an, când o prepară. Nutriționist: ”Cantitatea de ulei și sare- o provocare”

„Când oul e decojit, are culoarea neagră. Foarte apetisant arată! Interiorul e gălbui, iar în interior e negru cu puțin verzui.”

Culoarea închisă a oului e dată de amestecul de argilă în care e pus la păstrat.

Locuitorii din regiunea Hong Kong îl consideră un preparat tradițional și îl servesc adesea musafirilor străini.

Micul dejun al olandezilor: Obișnuiesc să ungă pâinea cu unt, iar apoi să presare fire de ciocolată 

Trecem acum la un mic dejun mai dulce, dar la fel de straniu pentru est europenian. Olandezii obișnuiesc să ungă pâinea cu unt, iar apoi să presare fire de ciocolată, ca acelea pe care noi le punem pe înghețată sau pe torturi.

Gustarea e populară și pe TikTok.

„Asta e delicatesa olandeză. Luați felii de pâine toast moale, le ungeți cu unt, și apoi presărați firele de ciocolată. Dar atențue, nu pe cele în culorile curcubeului, ci pe cele din ciocolată amară, acelea sunt hagelsag.”

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Anual, 14 milioane de kilograme de bobițe de ciocolată sunt consumate în Olanda.

Gastronomia peruviană, considerată a fi una dintre cele mai sănătoase din lume, are deopotrivă un preparat bizar pentru micul dejun, leche de tigre. Adică sucul obținut după ce amestecăm pește, ceapă, lime și condimente.

„Trebuie respectate întotdeauna principiile de bază ale bucătăriei peruane: produse proaspete, gustul acid, lămâie.”

Laptele de tigru, așa cum se traduce preparatul, este un adevărat cocktail de vitamine,și are inclusiv proprietăți aprodisiace.

Ultimul preparat vine din Jamaica și deși am putea jura că e o omletă cu legume, de fapt avem de-a face cu fructul ackee, tradițional în țara africană.

Fructul ackee se aseamănă la gust cu nucile, iar textura cremoasă îl face ideal pentru a fi amestecat în mâncăruri delicioase.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI