Iată câteva titluri de carti pentru copii pe care trebuie neapărat să le ai în bibliotecă!

Citeste si: 5 Motive pentru care cititul ar trebui să devină pasiunea ta

1. Cum să fii cool la școală

Psihologii Gabriela Maalouf și Adriana Mitu explorează un subiect extrem de sensibil: bullying-ul.

Acest fenomen a existat înainte să existe un termen care să-l desemneze. În anii recenți a devenit subiect de interes, deoarece s-a constatat că acest comportament tinde să devină din ce în ce mai crud și mai violent. Apariția rețelelor de socializare amplifică fenomenul, iar copiii, dintr-o nevoie prost redirecționată de atenție, săvârșesc acte de violență fizică sau psihică asupra altor copii pentru a-și exprima autoritatea și statutul în cadrul grupului. Cărțile pentru copii care adresează subiecte sensibile din societate pot educa și îi pot oferi copilului o altă perspectivă asupra problemei, atunci când se întâlnește cu ea.

Bullyingul este un fenomen extrem de nociv. Autoarele cărții își propun să-i învețe pe copii ce înseamnă acest tip de comportament. Astfel, ei pot identifica mai bine diversele tipuri de agresiune, pot înțelege când este vorba despre o situație the bullying si pot comunica mai ușor unui adult.

Această carte face parte din acea categorie de cărți pentru copii care este în același timp antrenantă, distractivă, dar și extrem de utilă.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Biblioteca Naţională a României redeschide sălile de lectură

2. Mati și căpitanul Încredere

Aceeași Gabriela Maalouf abordează dezvoltarea emoțională a celor mici, prin intermediul unor povestiri fermecătoare. Ele sunt inspirate din viața de mamă și se bazează pe experiența de psiholog și trainer NLP (neurolingvistic programming).

Ce ar fi cărțile pentru copii fără ilustrații? "Mati și căpitanul Încredere" îi îndeamnă pe cei mici să se identifice cu puterile supranaturale ale super eroilor, prin intermediul unor ilustrații atractive. Ei sunt îndemnați să-și învingă temerile și să aibă mai multă încredere în ei.

Cele mai bune cărți pentru copii ale anului

Cele mai bune cărți pentru copii ale anului

[Sursa foto: Kanal D]

3. Micul Prinț

Cartea votată drept cea mai bună a secolului XX-lea în Franța, "Micul Prinț" este una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite cărți pentru copii. O adevărată capodoperă a literaturii, această carte poate fi citită atât de adulți, cât și de copii.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Povestea unui băiețel care părăsește siguranța planetei sale și are parte o călătorie intergalactică extraordinară. El învață despre comportamentul adulților prin intermediul unor întâmplări.

Scrierea este un cumul de emoții, trăiri și sentimente, este o călătorie inițiatică.

4. Gandirea logică și orientarea în spațiu

Cartea este o combinație perfectă de activități educative și distractive în același timp. Jocul înseamnă cunoaștere. Copilul învață prin joc, iar această carte valorifică la maximum abilitatea copiilor de a reține prin asociere cu ceva distractiv. El va privi cu alți ochi activitatea de a învăța, căci ea nu mai este plictisitoare, ci devine distractivă. De asemenea, copilul își va dezvolta gândirea logică și abilitatea de a rezolva probleme.

Citeste si: Lecturi de vara, perfecte pentru a fi citite in vacanta!

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si