Temperaturile ridicate, proliferarea insectelor sau contactul cu apa sunt unii dintre factorii importanți care cauzează apariția unor afecțiuni. Iată care sunt acestea și cum pot fi tratate!

Afecțiunile ORL

Virusurile si bacteriile se pot răspâni foarte ușor, în special la temperaturile ridicate, dar si în condiții de umiditate. Din acest motiv o raceala se poate instala in orice moment.

Expunerea la aparatele de aer conditionat poate reprezenta un factor care sa duca la infectii respiratorii si afecțiuni ORL.

In aceasta perioada oamenii se pot imbolnavi mai usor de rosu in gat, de otita, de laringita si faringita. Tusea suparatoare se numara, de asemenea, printre problemele de sanatate cu care se poi confrunta pe timpul verii.

Acestea pot fi prevenite daca ai grija sa mananci alimente bogate in  vitamina C, recunoscuta pentru intarirea imunitatii, cat si prin consumul de 8 si 12 pahare de apa pe zi.

Citeste si: Prima pacientă supusă unui transplant pulmonar în pandemie a murit. Aceasta ar fi încetat să mai ia tratament

afecțiuni vară

Cele mai comune afecțiuni ale verii

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Alte masuri de preventie:

-odihna suficienta, de sapte-opt ore pe noapte, sa nu bei apa foarte rece, cat si spalarea mainilor cu apa si sapun sau folosirea de produse de curatare antibacteriene dupa ce folosesti mijloacele de transport in comun si dupa ce utilizezi toaleta. Aeriseste bine camera in care dormi inainte sa mergi la culcare.

Bolile de piele

Pentru a scăpa de temperaturile caniculare, bazinele si piscinele sunt locul preferat al multor persoane în această perioadă.

De aici pot fi contactate tot felul de micoze. Este bine să nu folosim prosoape in comun cu alte persoane si să purtăm încălțăminte atunci când mergem pe marginea bazinelor.

Citeste si: Șapte persoane au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară de la o ciorbă de perișoare

Alergia la soare, care se manifesta prin aparitia de mici pete rosiatice pe piele este o alta afectiune specifica verii.Medicii recomandă să purtăm haine lungi din materiale subțiri care să ne acopere pielea.Pentru a preveni arsurile solare, problema des intalnita, evita expunerea prelungita la soare. Protejează-te cu o sapca sau o palarie si nu evită statul la plaja cand soarele arde cu putere. Aplica o crema cu protectie solara inainte cu 30 de minute de a iesi din casa.

Indigestia

Pe timpul verii alimentele se pot altera mult mai rapid. Indigestia este însoțită de crampe stomacale și stări de vomă. Consumă produse cât mai proaspete și spală foarte bine fructele și legumele înainte de a le consuma.

Insolația

Insolația se poate face cu ușurință atunci când mergi mult prin soare. Aceasta se manifestă cu dureri de cap, vomă, amețeli, stări de agitație. Pentru a preveni consumă multă apă, acoperă-ți capul și poartă haine din bumbac de culoare deschisă.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

afecțiuni vară

Cele mai comune afecțiuni ale verii

[Sursa foto: PixaBay]

Varicele

Persoanele care se confruntă deja cu această problemă de sănătate trebuie să fie atenți să nu petreacă mult timp stând la soare pentru că varicele se pot agrava. Evitați băile fierbinți și statul mult timp la soare, purtați haine lejere și hidratați-vă!

Infecțiile urinare

Costumul de baie umed purtat mai mult timp, baia într-o piscină sau într-un bazin pot conduce adesea spre infecții urinare. Această problemă este întâlnită de cele mai multe ori în cazul femeilor.

Consumă multă apă și mănâncă fructe care sunt bogate în antioxidanți: afinele, ciresele, si bea ceai de cozi de cirese sau de merisor. 

Citeste si: Un nou caz de variola maimuţei în România. Numărul total de infectări a ajuns la 19


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si