Cele mai impresionante misiuni spațiale din ultimii 47 ani. Cea mai mare misiune spațială reușită din istoria omenirii este aterizarea pe Lună de către Apollo 11
Iată care au fost cele mai impresionante misiuni spațiale din ultimii 47 de ani!
Agenția Spațială Americană pregătește o nouă rachetă gigantică pentru a ajunge pe Lună.
Cea mai mare misiune spațială reușită din istoria omenirii este aterizarea pe Lună de către Apollo 11. Misiunea a fost lansată cu succes la 16 iulie 1969 cu un echipaj de trei persoane – Neil Armstrong, Buzz Aldrin și Mike Collins.
Nava a fost împărțită în principal în două părți: modulul de comandă și modulul lunar. Modulul de comandă a fost conceput pentru a rămâne pe orbita Lunii pentru comunicare și pentru a duce astronauții înapoi pe Pământ, întrucât modulul lunar a fost conceput pentru a ateriza pe Lună cu doi membri ai echipajului – Neil Armstrong și Buzz Aldrin.
Aterizarea pe Lună a avut loc pe 20 iulie și a fost asistată de peste 500 de milioane de oameni pe Pământ.
Cel mai sofisticat rover proiectat cu tehnologie de ultimă oră, Curiosity, a fost lansat pe racheta Atlas V în 2011, către Marte. Acest rover marțian a fost echipat cu cele mai avansate și mai scumpe echipamente științifice pentru a analiza planeta Marte.
Stația Spațială Internațională a fost construită de misiunile comune din întreaga lume.
Se dezvoltă încă cu ajutorul multor națiuni, inclusiv Statele Unite și Rusia. Primul modul al ISS a fost trimis de ruși în anii ’90. După care, mai multe misiuni au fost trimise la ISS pentru a o construi în continuare și primul echipaj a mers la ISS în 2000.ISS orbitează în jurul Pământului la o înălțime de 350 de kilometri deasupra solului cu o viteză de opt kilometri la oră.
Oamenii de știință aveau nevoie de o imagine de înaltă rezoluție a acestor radiații, pentru a afla mai multe despre universul timpuriu. În acest scop, NASA a dezvoltat o navă spațială numită Wilkinson Microwave Anisotropy Probe (WMAP) pentru a captura fotonii și a face o imagine de bună calitate.
WMAP a captat o imagine de bună calitate, care a dovedit că universul timpuriu era uniform ca temperatură și a confirmat multe predicții.
Sondele Viking au fost primele care au aterizat cu succes pe suprafața lui Marte și au studiat-o. Viking I și Viking II sunt vehiculele gemene dezvoltate de NASA pentru a studia Planeta Roșie.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Prima rachetă cu echipaj civil a fost lansată
Cele două sonde spațiale erau total identice și constau din două părți: un orbitator și un lander. Landerul a fost conceput pentru a ateriza pe Marte pentru a-i studia suprafața, în timp ce scopul orbitatorului a fost să intre pe orbita lui Marte și să facă fotografii.
Aceste două sonde spațiale au fost lansate în termen de o lună.
Viking 1 a fost lansat pe 20 august 1975, iar Viking II pe 9 septembrie 1975. Ambele au fost lansate pe racheta Titan IIIE. Sondele spațiale au oferit dovezi că în prezent viața nu există pe Marte.NASA plănuia să lanseze, luni, 29 august, prima rachetă care poate transporta oameni spre și de pe Lună, pentru prima dată în ultimii 50 de ani. Acest zbor de test nu va avea echipaj uman la bord și vizează, pe termen lung, călătoria oamenilor pe Marte.
De asemenea, din motive tehnice, zborul Artemis 1 a fost amânat. Acesta urma să decoleze de la Centrul Spațial Kennedy, din Florida, luni, 29 august, la ora locală 8:33 (15:33, ora României), fără echipaj uman la bord.
Prima lansare cu echipaj, Artemis 2, va avea loc în 2024. Iar prima aselenizare, Artemis 3, în 2025, a declarat Nelson pentru BBC. Această a treia misiune, promite NASA, va fi și prima care va duce o femeie pe suprafața Lunii.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Atunci când SLS ajunge pe rampa de lansare, inginerii vor avea la dispoziție puțin peste o săptămână și jumătate pentru a pregăti racheta de zbor.
Citește și: Cele mai tari meme-uri cu fotografiile telescopului James WEBB