Cele mai negre bănuieli încep să se confirme în cazul coronavirusului
Datele oferite de serviciul de meteorologie Windy.com arată cantităţi mari de dioxid de sulf (SO2) - un gaz incolor, iritant al mucoaselor, cu un miros înţepător şi gust acrişor - deasupra oraşului Wuhan.
Dioxidul de sulf este emanat după ce sunt arse materii organice- printre care şi cadavre umane- şi prezenţa lui în concentraţie ridicată susţine teoria conform căreia numărul real al deceselor cauzate de coronavirus este mult mai mare dec't cel anunţat oficial.
Regimul de la Beijing a ordonat incinerarea în crematorii a tuturor cadavrelor celor care au murit din cauza epidemiei. Crematoriile din Wuhan ard cadavre 24 de ore în fiecare zi din cauza epidemiei de coronavirus, transmite The Epoch Times, scrie Mediafax.
Un angajat al unui crematoriu a declarat că este nevoie de mai multă forţă de muncă din cauza numărului mare de cadavre care sunt aduse de la spitale. Potrivit lui, cel puţin 100 de cadavre ajung în fiecare zi la crematiorul pentru care lucrează, de la cele spitalele în care sunt trataţi bolnavii. „Încep'nd cu 28 ianuarie, 90% dintre angajaţii noştri lucrează 24/7... nu am putut merge acasă”, a declarat el.
Numărul oficial al deceselor cauzate de noul tip de coronavirus din China a ajuns duminică la 910 la nivel mondial, 908 dintre decese fiind înregistrate în China continentală, informează CNN.
OMS: Cazurile de infectare cu coronavirus din afara Chinei ar putea fi ”scânteia unui incendiu mai mare”
Peste 100 de persoane au murit luni din cauza îmbolnăvirii cu coronavirus, iar numărul total al deceselor a depăşit 1.000, conform CNN. În China sunt peste 42.600 de cazuri de îmbolnăvire. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat luni că răspândirea cazurilor de infecţii cu coronavirus între persoane care nu au fost în China ar putea fi ”scânteia care devine un incendiu mai mare”, iar oamenii nu trebuie să permită ca epidemia să scape de sub control, relatează Reuters.
Oficialii OMS sunt îngrijoraţi de noile cazuri îmbolnăvire cu coronavirus apărute în Marea Britanie şi în Franţa, unde transmiterea virusului nu are legătură cu un istoric de călătiorie în China.
”Detectarea acestui număr mic de cazuri ar putea fi scânteia care devine un incendiu mai mare, dar pentru moment este doar o scânteie”, a declarat directorul general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus, în condiţiile în care cinci britanici au contractat virusul
într-o staţiune alpină din Franţa, iar luni Marea Britanie a confirmat noi cazuri având legătură cu un britanic care a participat la o coferinţă în Singapore.
Un număr de 108 de persoane au murit luni, în China din cauza coronavirusului, bilanţul deceselor ajungând la 1.016, conform datelor existente marţi dimineaţă. Alte două decese s-au înregistrat în afara Chinei, în Hong Kong şi în Filipine. Alte 2.478 de cazuri au fost identificate luni în China, numărul îmbolnăvirilor fiind de 42.638, marţi dimineaţă, iar la nivel global, numărul acestora ajungând la 43.090 de persoane. Aproape 4.000
de pacienţi din China au fost vindecaţi şi externaţi din spital.
Numărul îmbolnăvirilor de la bordul navei Diamond Princess, aglată la Yokohama, a ajuns la 135 de persoane, printre care se află 24 de americani.
Luni dimineaţă, în China erau raportate 40.235 de cazuri confirmate şi 909 decese, precum şi 319 cazuri în 24 de alte ţări, inclusiv un deces, a declarat şeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.
Bilanţul deceselor provocate de epidemie a urcat duminică cu 97, cel mai mare număr înregistrat într-o singură zi de la depistarea virusului în oraşul chinez Wuhan, în decembrie.
Nava de croazieră Diamond Princess, cu 3.700 de pasageri şi membri ai echipajului la bord, este în continuare în carantină în portul japonez Yokohama,, fiind depistate alte 65 de cazuri, numărul total al persoanelor infectate ajungând la 135.
În Europa, acţiunile companiilor auto expuse la China au scăzut, în timp ce preţurile petrolului, minereului de fier şi cuprului au scăzut din cauza îngrijorărilor legate de scăderea cererii din China din cauza epidemiei.
British Airways şi-a anulat toate zborurile către China continentală până la sfârşitul lunii martie.
În China, unde oamenii încep să revină la lucru după vacanţa prelungită pentru Anul Nou chinezesc, au fost confirmate duminică 3.062 de cazuri noi, potrivit Comisiei Naţionale pentru Sănătate.