Cele mai sănătoase fructe de toamnă. Toamna se culeg roadele muncii agricole. Acest anotimp special aduce cu sine o bogăție de fructe sănătoase pentru organism. Iată fructele pe care este bine să le consumi toamna!
Author: Alina Raducu miercuri 14 septembrie 2022 , 13:10
Cele mai sănătoase fructe de toamnă. Consumul regulat de fructe vă poate creşte imunitatea, ferindu-vă de răcelile şi virozele sezonului mai răcoros. Potrivit specialiștilor, pentru a avea aportul zilnic necesar de fibre și vitamine, este esențial sa consumați fructe de sezon.
Vezi care sunt cele fructe sănătoase de toamnă, cu care te poți delecta la gustările dintre mese!
Merele
Chiar dacă sunt disponibile pe tot parcursul anului, merele sunt culese toamna, iar acesta este anotimpul în care ne putem bucura de gustul lor proaspăt.
Merele dulci și zemoase conțin antioxidanți benefici, care întăresc sistemul imunitar și ne ajută să ne ferim de afecțiunile toamnei. Conțin din plin vitamina C, care ajută organismul să lupte împotriva factorilor externi, asigurând o imunitate de fier. Atunci când sunt consumate cu coaja, merele devin o sursă de fibre, care alături de pectină, care scad nivelul colesterolului și lupta împotrivă bacteriilor din intestin.
Majoritatea substanţelor nutritive şi vitaminelor sunt se regăsesc în coaja merelor. Aceasta este şi o sursă de fibre care poate contribui la scăderea colesterolului. Așadar, se recomandă ca mărul să se consume cu coajă pentru a putea profita de toate beneficiile acestuia pentru organism.
Perele
Perele se consumă cu coajă, deoarece aceasta conține de patru ori mai mulți fitonutrienți decât pulpa, care contribuie la o bună funcționare a inimii și sistemului nervos. O singură pară îți va asigura 22% din aportul zilnic necesar de fibre, necesare
pentru funcționarea normală a tractului digestiv. La nivel internaţional sunt cultivate peste 100 de soiuri de pere.
Acestea sunt bogate în fibre, vitamine şi antioxidanţi. Nutrienţii din pere sunt benefici pentru tratarea inflamaţiilor şi ajută la funcţionarea normală a tractului digestiv. Mai mult, perele ajută şi la pierderea în greutate.
Strugurii
Mai mult de 60 de soiuri de struguri cu arome şi parfumuri diferite ne încântă papilele gustative în fiecare toamnă. Printre marile beneficii ale strugurilor se numără: reducerea riscului de constipaţie, ajută la scăderea tensiunii arteriale, ameliorarea simptomelor alergiilor şi menţinerea sănătăţii ochilor.
Strugurii pot fi consumaţi ca atare, dar şi sub formă de suc. Strugurii, în special cei negri, conțin fitonutrienți și flavoide, care reduc nivelul colesterolului și îmbunătățesc funcțiile cognitive.
Prunele
Prunele ar trebui consumate cât mai des în sezonul rece, deoarece conțin printre cei mai mulți antioxidanți și sunt o sursă importantă de vitamina A, C și K, potasiu și fibre.
Aceste fructe pot fi consumate atât proaspete cât şi uscate. Ambele variante au numeroase beneficii.
Aceste fructe sunt bogate în antioxidanţi şi sunt recomandate pentru constipaţie, pentru a reduce cantitatea zahărului din sânge şi pentru reducerea tensiunii arteriale. Prunele stimulează memoria, previn bolile de inimă, fiind foarte sărace în grăsimi, sunt benefice pentru oase,
Prunele sunt uşor de adăugat la dietă deoarece pot fi consumate ca atare, dar şi în diverse deserturi.