In articol:
Cele mai sănătoase fructe de toamnă. Consumul regulat de fructe vă poate creşte imunitatea, ferindu-vă de răcelile şi virozele sezonului mai răcoros. Potrivit specialiștilor, pentru a avea aportul zilnic necesar de fibre și vitamine, este esențial sa consumați fructe de sezon.
Vezi care sunt cele fructe sănătoase de toamnă, cu care te poți delecta la gustările dintre mese!
Merele
Chiar dacă sunt disponibile pe tot parcursul anului, merele sunt culese toamna, iar acesta este anotimpul în care ne putem bucura de gustul lor proaspăt. Merele dulci și zemoase conțin antioxidanți benefici, care întăresc sistemul imunitar și ne ajută să ne ferim de afecțiunile toamnei.
Citeste si: Cât de sănătos este porumbul copt?
Majoritatea substanţelor nutritive şi vitaminelor sunt se regăsesc în coaja merelor. Aceasta este şi o sursă de fibre care poate contribui la scăderea colesterolului. Așadar, se recomandă ca mărul să se consume cu coajă pentru a putea profita de toate beneficiile acestuia pentru organism.
Perele
Perele se consumă cu coajă, deoarece aceasta conține de patru ori mai mulți fitonutrienți decât pulpa, care contribuie la o bună funcționare a inimii și sistemului nervos. O singură pară îți va asigura 22% din aportul
Citeste si: Tartă cu caise: Reţeta pe care trebuie să o încerci!
Acestea sunt bogate în fibre, vitamine şi antioxidanţi. Nutrienţii din pere sunt benefici pentru tratarea inflamaţiilor şi ajută la funcţionarea normală a tractului digestiv. Mai mult, perele ajută şi la pierderea în greutate.
Strugurii
Mai mult de 60 de soiuri de struguri cu arome şi parfumuri diferite ne încântă papilele gustative în fiecare toamnă. Printre marile beneficii ale strugurilor se numără: reducerea riscului de constipaţie, ajută la scăderea tensiunii arteriale, ameliorarea simptomelor alergiilor şi menţinerea sănătăţii ochilor.
Citeste si: Beneficiile consumului de smochine. Include-le în dieta ta si bucură-te de energie
Strugurii pot fi consumaţi ca atare, dar şi sub formă de suc. Strugurii, în special cei negri, conțin fitonutrienți și flavoide, care reduc nivelul colesterolului și îmbunătățesc funcțiile cognitive.
Prunele
Prunele ar trebui consumate cât mai des în sezonul rece, deoarece conțin printre cei mai mulți antioxidanți și sunt o sursă importantă de vitamina A, C și K, potasiu și fibre. Aceste fructe pot fi consumate atât proaspete cât şi uscate. Ambele variante au numeroase beneficii.
Citeste si: Rețetă de placintă cu dovleac copt
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Aceste fructe sunt bogate în antioxidanţi şi sunt recomandate pentru constipaţie, pentru a reduce cantitatea zahărului din sânge şi pentru reducerea tensiunii arteriale. Prunele stimulează memoria, previn bolile de inimă, fiind foarte sărace în grăsimi, sunt benefice pentru oase,
Prunele sunt uşor de adăugat la dietă deoarece pot fi consumate ca atare, dar şi în diverse deserturi.