Există semne inconfundabile de afecțiune care sunt ușor de observat, cum ar fi faptul că o persoană râde ușor la cele mai proaste glume ale tale sau își creează vreo scuză pentru a te atinge. 

Citește și: VIDEO Inteligența artificială te poate face să vorbești cu oameni care au murit! Iată ce experiență neplăcută a avut o femeie!

Dar este mai greu să recunoști dacă cineva te place înainte de a se forma o legătură cât de cât.

Cu toate acestea, psihologii spun că există semne subconștiente care pot dezvălui atracția cuiva față de tine.

Iată câteva indicii care te pot ajuta să înțelegi mai bine dacă o persoană este interesată de tine sau nu, potrivit unui psiholog citat de Forbes.

1. Contactul vizual prelungit

Unul dintre cele mai grăitoare semne subconștiente de atracție este contactul vizual prelungit, spun psihologii.

Oamenii care sunt atrași de o altă persoană tind să mențină contactul vizual mai mult decât de obicei, mânați de dorința de a se conecta și de a înțelege mai bine cealaltă persoană.

Acest comportament trebuie detectat cu inteligență, pentru că persoana din fața ta s-ar putea să privească în altă parte când este surprins.

Chiar și atunci când te cunoști destul de bine cu acea persoană, s-ar putea să o găsești adesea uitându-se la tine, până la punctul de a se pierde în propriile gânduri.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Acele momente semnalează „Ai atenția mea”, ceea ce poate fi un prim pas semnificativ în a-și arăta interesul față de tine.

Un studiu publicat în Psychological Science a constatat că privirea poate dezvălui dacă o persoană simte dragoste sau atracție.

Când participanții s-au gândit la dragoste, au petrecut mai mult timp privind fața persoanei. Când se gândeau la atracție sexuală, participanții s-au concentrat mai mult pe corpul celuilalt decât pe chipul său.

2. Oglindirea și imitația

Oglindirea reprezintă actul subconștient de a imita gesturile, postura, mișcările sau modelele de vorbire ale cuiva de care ești atras.

Este un mod inconștient de a spune: „Sunt interesat de persoana ta și te admir”.

Acest comportament favorizează un sentiment de armonie și relație, făcând interacțiunile să se simtă mai confortabile și mai antrenante. Când cineva dublează gesturile pe care le faci, asta îți arată dorința lui subconștientă de a construi o legătură cu tine.

Un exemplu: te afli la o întâlnire la o cafenea. De fiecare dată când îți sorbi băutura, persoana din fața ta ia și ea o înghițitură din cafea. Când privești spre stradă, același lucru îl face si partenerul de cafea.

Îți sprijini mâna pe masă, iar câteva clipe mai târziu, persoana din fața ta face la fel. Aceste imitații subconștiente ale acțiunilor, expresiilor și vorbirii tale sugerează că partenerul este atras de tine și încearcă să creeze o conexiune mai profundă prin alinierea comportamentelor sale cu ale tale.

3. Schimbarea vocii

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Schimbările în tonul vocii pot indica atracție. Când cineva este atras de o altă persoană, vocea sa devine adesea mai blândă și mai modulată.

Această schimbare este o încercare subconștientă de a părea mai atractiv și mai antrenant pentru persoana de interes, spun psihologii.

Un studiu din 2018 a constatat că atât bărbații, cât și femeile își modulează tonul vocii în funcție de dorința de a fi pe placul celuilalt.

Studiul evidențiază că modularea dinamică a vocii, cum ar fi scăderea sau creșterea tonului, este un comportament strategic utilizat pentru a comunica atracția și pentru a crește atractivitatea percepută.

Aceste modificări vocale subtile și adesea subconștiente reflectă interesul și intenția unei persoane cu privire la partenerul de dialog.

Bărbații își coboară vocea, iar femeile își ridică vocea atunci când vorbesc cu cineva pe care îl preferă.

Adesea neobservate sau interpretate greșit, aceste semne oferă o privire mai profundă asupra afecțiunii autentice și a dorinței de conectare.

Deci, data viitoare când te întrebi despre sentimentele cuiva, ar fi bine să acorzi atenție deosebită acestor indicii ascunse- s-ar putea să dezvăluie mai mult decât ai putea crede.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si